ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Z. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνιο Μπέζα, η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή αναφέρεται στους επαγγελματοβιοτέχνες των περιοχών του Πεδίου Αρεως και της Νέαπολης, που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 9 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει η κ. Ζέττα Μακρή:
«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, όπως σας είναι γνωστό, από τις πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές της Νεάπολης και του Πεδίου του Άρεως, του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου στις 09.10.2007, όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι εκεί, υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες στις εγκαταστάσεις τους στον πάγιο εξοπλισμό, καθώς και σε πρώτες ύλες και εμπορεύματα – προϊόντα.
Οι ζημίες αυτές βεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες για το σκοπό αυτό επιτροπές της Νομαρχίας Μαγνησίας και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβλήθηκαν διαβιβάστηκαν στα αρμόδια Υπουργεία για την έγκριση των αποζημιώσεων και διαφόρων λοιπών παροχών προς τους εν λόγω επαγγελματοβιοτέχνες.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την κάλυψη των ζημιών σε ποσοστό 40 % και προ ημερών έγινε η εκταμίευση των ποσών.
Οι πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες επιθυμούν να μη φορολογηθούν οι αποζημιώσεις που θα δοθούν, καθώς μεγάλο τμήμα αυτών μπορεί να αποδοθεί από τους πληγέντες για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων (δόσεις δανείων, πάγια έξοδα διαβίωσης, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ.).
Επειδή είναι η 4η φορά τα τελευταία 30 χρόνια που οι επιχειρήσεις πλήττονται από την ίδια ακριβώς αιτία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα το παραμικρό έργο υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας και η οικονομική κατάσταση των επιχειρηματιών είναι πραγματικά απελπιστική, με άμεσο αντίκτυπο στη κοινωνική τους διαβίωση.
Θα ήθελα να ζητήσω τη μεσολάβησή σας, προκειμένου να μην φορολογηθούν οι αποζημιώσεις που θα χορηγηθούν στις πληγείσες ομάδες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου