ΤΟΠΙΚΑ

Ωρες αγωνίας για 45χρονη έγκυο από τον Βόλο – Εκτάκτως στο Ιπποκράτειο

ωρες-αγωνίας-για-45χρονη-έγκυο-από-τον-β-855360

Ωρες αγωνίας βιώνει η οικογένεια μίας 45χρονης από τον Βόλο, που κυοφορεί στον έβδομο μήνα τα δίδυμα παιδιά της, είχε όμως την ατυχία να νοσήσει από κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας της να επιβαρυνθεί σημαντικά.

Μετά από μια εβδομάδα, οπότε στο Νοσοκομείο Βόλου είχε σημάνει συναγερμός, καθώς η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί διαδοχικά από την απλή κλινική, σε θάλαμο Covid και στη συνέχεια στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε, χθες δόθηκε εντολή να γίνει διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί έκριναν ότι είναι καλύτερα για την ίδια και τα δίδυμα που κυοφορεί να συνεχίσει τη νοσηλεία της σε τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας υπάρχει ειδική μονάδα για τις γυναίκες που διανύουν προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Αν χρειαστεί να υποβληθεί σε έκτακτο χειρουργείο, αναλαμβάνεται ειδική μέριμνα και φροντίδα για τα νεογνά, που ενδεχομένως να γεννηθούν πρόωρα, εξέλιξη που όλοι απεύχονται, καθώς η κατάσταση και των τριών κρίνεται σταθερή, γεγονός που «γεννά» αισιοδοξία, ότι η δοκιμασία θα ξεπεραστεί και η 45χρονη θα ανακάμψει άμεσα.

Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έκαναν λόγο για «πολύ δύσκολο περιστατικό». Η 45χρονη έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο πριν από επτά ημέρες. Αρχικά η κλινική της εικόνα δεν ήταν τόσο ανησυχητική. Επειδή ωστόσο βρίσκεται κοντά στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης χρειάστηκε η συνεργασία των γιατρών με τη μαιευτική κλινική. Εξαιτίας των αναπνευστικών δυσλειτουργιών η 45χρονη μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αρχικά δεν διασωληνώθηκε. Γιατροί και νοσηλευτές της ΜΕΘ έδωσαν μεγάλο αγώνα, ώστε να αποφευχθεί η διασωλήνωση, υπήρξε όμως νέα επιδείνωση. Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε με την ειδική μονάδα του ΕΚΑΒ, με τις ευχές όλων να τη συνοδεύουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου