ΠΟΛΟ

Βλάχος: «Πάντα χαρούμενος, όταν επιστρέφω στον Βόλο»

βλάχος-πάντα-χαρούμενος-όταν-επιστρ-855530

Η πόλη του Βόλου πήρε σειρά και μετά τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και το Ηράκλειο, φιλοξένησε τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς υδατοσφαίρισης, Θοδωρή Βλάχο και Ηλία Μαχαίρα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Βλάχος και Μαχαίρας συναντήθηκαν με τους προπονητές των ομάδων της Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του αθλήματος από την ΚΟΕ στο ξενοδοχείο PARK. Στο περιθώριο της συνάντησης – ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε, Θ. Βλάχος και Ηλίας Μαχαίρας μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών Θοδωρής Βλάχος σχολίασε από τη μεριά του: «Είμαι πάντα χαρούμενος όταν επιστρέφω στην πόλη που μεγάλωσα, στους γονείς και τους φίλους μου. Έρχομαι πλέον για έναν διαφορετικό σκοπό καθώς γίνεται μια προσπάθεια από την Ομοσπονδία να προσεγγίσουμε, να πλησιάσουμε και να συζητήσουμε με τους σωματειακούς προπονητές ανά την Ελλάδα, κυρίως εκτός Αθηνών, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις, να δώσουμε δύο δικές μας γραμμές για το τι θέλουμε και πώς δουλεύουμε και ιδανικά το τι θέλουμε να έχουμε σε κάποιους αθλητές που θέλουμε να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Ήρθαμε στον Βόλο, όπου συναντιόμαστε με τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους προπονητές της Θεσσαλίας. Είχαμε επισκεφτεί την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη πριν μερικές μέρες, είναι κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ, ώστε να έρθουμε σε επαφές τόσο εγώ όσο και ο Ηλίας Μαχαίρας πιο κοντά με προπονητές που αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικές συνθήκες από εμάς στις Εθνικές ομάδες. Όλοι έχουμε έναν κοινό παρονομαστή, αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε, είναι το άθλημά μας, είναι το μεράκι μας, θέλουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Θέλουμε να προσφέρουμε όχι μόνο σε αυτά τα παιδιά για να βγουν νέοι ολυμπιονίκες και νέα παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν παγκοσμίως, αλλά αυτό που κάνουμε καθημερινά να έχει ανταπόκριση και να βλέπουμε και εμείς οι κόποι μας να ανταμείβονται. Οπότε δεν διαφέρει κάτι αυτό που κάνω εγώ από αυτό που κάνουν όλοι οι προπονητές».

Για τους μεγάλους στόχους της Εθνικής ανδρών: «Φέτος έχουμε μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο στη Φουκουόκα το καλοκαίρι, που δίνει και δύο εισιτήρια στις δύο φιναλίστ, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι. Είναι μεγάλος μας στόχος, πάντα στοχεύουμε ψηλά. Ελπίζω να είμαστε σωματικά υγιείς και κατάλληλα προετοιμασμένοι, σωματικά και πνευματικά, για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Μέχρι τότε έχουμε ένα World Cup, μια διοργάνωση που διεξάγεται με καινούριο τρόπο. Είναι ένας τρόπος να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το Παγκόσμιο και θεωρώ ότι όλες οι χώρες θα το χρησιμοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο. Οπότε για φέτος έχουμε αυτό και η συνέχεια είναι πολύ κοντά. Τον Οκτώβριο έχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ισραήλ, τον Φεβρουάριο έχει Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα. Είναι οι διοργανώσεις που θα δώσουν τα Ολυμπιακά εισιτήρια, δε θα υπάρχει προ-Ολυμπιακό τουρνουά, οπότε μετά το καλοκαίρι είναι μια χρονιά πολύ σημαντική και γεμάτη».

Για τις εγκαταστάσεις και το ενεργειακό πρόβλημα: «Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές στην Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν παράπονα, ωστόσο είναι θέμα της πολιτείας, όχι της Ομοσπονδίας ή των συλλόγων. Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα, ωστόσο η Πολιτεία πρέπει να «σκύψει» πιο σοβαρά πάνω από αυτό το άθλημα που έχει φέρει τόσες επιτυχίες, τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει όχι μόνο να δημιουργήσει, αλλά και να βελτιώσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές γιατί ίσως είμαστε το μόνο άθλημα που θα πληγεί φέτος τον χειμώνα από την ενεργειακή κρίση. Ισως πολλές πισίνες θα κλείσουν, αυτό θέλουμε εμείς αν μπορέσει η πολιτεία να το αποφύγει, για να μη φύγουν τα παιδιά, να μη μείνουν απροπόνητα, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την προσπάθεια που κάνουν».

Για το αν του λείπει η προπονητική σε επίπεδο συλλόγου και ο Ολυμπιακός: «Αν δεν ήμουν στην Εθνική ο Ολυμπιακός θα μου έλειπε πάρα πολύ, αλλά επειδή είμαι στην Εθνική, έχω πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, είναι ελληνικό πόλο, ακόμα αντέχω. Δε ξέρω πώς θα νιώσω αργότερα όταν θα κορυφωθεί η προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως μου λείψει. Ωστόσο, έχω πολύ διαφορετικό ρόλο σαν ομοσπονδιακός προπονητής και χρόνο, που απολαμβάνω αυτό που κάνω, είναι χρήσιμο και προσφέρω στο άθλημά μας, με όλη αυτή τη δράση».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής των εφήβων Ηλίας Μαχαίρας επεσήμανε: «Είναι μία σημαντική δράση που γίνεται από την Ομοσπονδία, μία ιδέα του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου. Είμαστε μία οικογένεια, ο στόχος είναι κοινός, και πρέπει και οι σωματειακοί προπονητές να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο τους για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας, ώστε να υπάρχουν και τα κατάλληλα αποτελέσματα έπειτα. Η επιβράβευση ανήκει σε εκείνους που έχουν 10 μήνες αυτά τα παιδιά που εμείς παίρνουμε, για 2 ή 3 μήνες το καλοκαίρι. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε φέτος, βάσει και των συνθηκών που είναι δύσκολες γενικά, να συνεχιστεί και να γίνει ακόμα καλύτερη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου