ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι Ασπραδάκη για τον 60χρονο

καμπανάκι-ασπραδάκη-για-τον-60χρονο-855576

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε λίγες μέρες ο 60χρονος συνταξιούχος γιατρός από τη Νέα Ιωνία, που ζει υπό άθλιες συνθήκες μόνος του, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, έβαλε φωτιά στο σπίτι του, κινητοποιώντας αρχές και γείτονες, που ψάχνουν να βρουν τρόπο, ώστε ο εφιάλτης που ο ίδιος βιώνει να λάβει ένα τέλος.

Οπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και χθες ο 60χρονος μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, στην οποία είχε νοσηλευτεί και πάλι, δίχως όμως η κατάστασή του να έχει βελτιωθεί.

Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής Κώστας Ασπραδάκης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «σηκώνει» πλέον τα χέρια ψηλά, υπό την έννοια, όπως λέει, ότι πρόκειται ανίατο ψυχιατρικό περιστατικό. «Ο εγκλεισμός στην Ψυχιατρική Κλινική δεν έχει πλέον κανένα νόημα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι σαν να προσπαθείς να σπείρεις στα βράχια των Μετεώρων και να περιμένεις κάτι να βλαστήσει. Δεν γίνεται», περιέγραψε ο κ. Ασπραδάκης την κατάσταση του 60χρονου.

Ο κ. Ασπραδάκης την περασμένη εβδομάδα, δύο φορές, μία την περασμένη Δευτέρα και μία την Τετάρτη, απέστειλε ψυχιατρική γνωμάτευση στις εισαγγελικές αρχές, τονίζοντας πως πρόκειται για ασθενή με σοβαρό ψυχοπαθητικό πρόβλημα και πλήρη επίγνωση των πράξεών του και ζητά να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης, ώστε στη συνέχεια να φιλοξενηθεί ο 60χρονος σε δημόσια ή ιδιωτική δομή ψυχιατρικού τομέα.

Ο 60χρονος δεν αντιδρά σε καμία φαρμακευτική αγωγή. «Χρειάζεται πλέον να μεταφερθεί σε μία κλειστή δομή και να παραμείνει εκεί. Στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου δεν έχει νόημα να φιλοξενείται», προσθέτει ο κ. Ασπραδάκης, μεταφέροντας εικόνες από την εκεί παραμονή του 60χρονου, που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν στο χαρτί.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, όπως λέει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, ρόλο δικαστικού συμπαραστάτη μπορεί να έχει συγγενικό πρόσωπο (στη συγκεκριμένη περίπτωση λέγεται ότι υπάρχει, αλλά δεν έχει ακόμη απαντήσει) ή αν αρνηθεί συγγενής, υπάρχει πρόβλεψη να ορίσει τον δικαστικό συμπαραστάτη η ίδια η Εισαγγελία Βόλου.

Σημειώνεται πάντως πως ο εισαγγελέας υπηρεσίας από την περασμένη εβδομάδα έδωσε κατεπείγουσα εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στο Αχιλλοπούλειο, να αναζητήσουν ιδιωτική ή δημόσια δομή που θα αναλάβει να φιλοξενήσει τον 60χρονο. Θα πρέπει όμως πρώτα να επιλυθεί το ζήτημα του δικαστικού συμπαραστάτη.

Εβαλε φωτιά ξανά χθες το μεσημέρι

Ο 60χρονος χθες έβαλε για μία ακόμη φορά φωτιά στο σπίτι του, στην οδό Παπάγου, στη Νέα Ιωνία.

Οταν έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι ήθελε να ζεσταθεί επειδή κάνει κρύο και για αυτό έβαλε φωτιά σε ρούχα και χαρτόνια που ήταν μέσα στο σπίτι – τρώγλη όπου ζει. Οι πυροσβέστες έσβησαν και πάλι τη φωτιά, ενώ ο 60χρονος μεταφέρθηκε για πολλοστή φορά στην Ψυχιατρική Κλινική, είναι όμως άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει μέσα και αν θα το δεχτεί, διότι σύμφωνα με το προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές, κάθε φορά αντιδρά ολοένα και πιο έντονα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου