ΤΟΠΙΚΑ

Αλ.Μεϊκόπουλος: «Εύλογη η ανησυχία των θαλασσαιμικών ασθενών λόγω κενών σε γιατρούς στο Νοσοκομείο»

αλ-μεϊκόπουλος-εύλογη-η-ανησυχία-των-855596

Την αγωνία του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και όλων των πασχόντων που παρακολουθούνται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου μετέφερε στον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισημαίνοντας την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας σε ιατρικό προσωπικό και τα πρόσθετα κενά που αναμένεται να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου τίθεται εν αμφιβόλω καθώς στο ήδη υπάρχον οργανικό κενό γιατρού από συνταξιοδότηση έρχεται να προστεθεί ως τα Χριστούγεννα και δεύτερο έπειτα από αίτηση γιατρού για μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις βάρδιες και τον προγραμματισμό εξορμήσεων της κινητής μονάδας αιμοδοσίας, και κατ΄ επέκταση θα επηρεαστεί η λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας καθώς οι αιματολόγοι που υπηρετούν σε αυτή θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες της Αιμοδοσίας. Αλυσιδωτά, θα διαταραχθεί ο προγραμματισμός των μεταγγίσεων λόγω έλλειψης αίματος στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στα χειρουργεία και όπου αλλού χρειάζεται μετάγγιση για τη θεραπεία ασθενών.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που τον Σεπτέμβριο είχε θέσει το ζήτημα της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας κατά τη συνάντησή του με τον Υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Λάρισα, διαβίβασε στον Υπουργό σχετικές Επιστολές του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας με τις οποίες ζητούν την κάλυψη του οργανικού κενού στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

«Είναι, κυριολεκτικά, ζήτημα ζωής για τους ανθρώπους που παρακολουθούνται και μεταγγίζονται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας και η επάρκεια σε αίμα. Δε χωρούν ημίμετρα και κάλυψη των αναγκών εκ των ενόντων. Το Υπουργείο και η 5η Υ.ΠΕ. οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά» σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου