ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση φοιτητών για το χαράτσι των εστιών

κινητοποίηση-φοιτητών-για-το-χαράτσι-855672

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων Λάρισας και Βόλου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το ζήτημα της στέγασης, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε από την απόφαση του ΠΘ να στερήσει το πτυχίο σε φοιτητή λόγω χρέους 150€ στην εστία της Λάρισας.

Οι φοιτητές διεκδικούν να καταργηθεί ο αντιδραστικός εσωτερικός κανονισμός των εστιών της Λάρισας που επιβάλλει χαράτσια σε φοιτητές δικαιούχους στέγασης και φτάνει στο σημείο να τους πετά στο δρόμο.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της φοιτητικής μέριμνας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που για ακόμη μία φορά απειλούν φοιτητή πώς δεν θα μπορέσει να πάρει το πτυχίο του με την αιτιολογία ότι χρωστάει χρήματα στο πανεπιστήμιο. Είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια περίοδο που ο μισθός τελειώνει πριν καν φτάσουμε στα μέσα του μήνα, που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν φτάσει στα ύψη, να ζητάνε υπέρογκα ποσά από φοιτητές με μηδενικό εισόδημα!

Επικαλούνται, μάλιστα, τον αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό των εστιών και πώς δήθεν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Έναν κανονισμό για τον οποίο οι εστιακοί φοιτητές έχουμε κάνει επανειλημμένα κινητοποιήσεις τόσο στην φοιτητική μέριμνα και στην εφορία των εστιών αλλά και στην διοίκηση του ιδρύματος διεκδικώντας την κατάργηση του. Είναι ο ίδιος κανονισμός που επικαλέστηκαν και στο εαρινό εξάμηνο όταν δεν έδιναν το πτυχίο σε τελειόφοιτη φοιτήτρια αλλά και στην αρχή της χρονιάς που προσπάθησαν να διώξουν φοιτητές επειδή δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν το «χαράτσι» που μας επιβάλλουν κάθε χρόνο.

Οι απειλές τους όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας οργίζουν ακόμη περισσότερο. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα υποκύψουμε. Κανένας φοιτητής δεν θα αναγκαστεί να χάσει το πτυχίο του επειδή δεν έχει χρήματα! Όπως δεν δεχτήκαμε να πεταχτούν φοιτητές έξω από τα δωμάτια τους έτσι και τώρα με τον αγώνα μας θα βάλουμε πάλι εμπόδιο στα σχέδια τους!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου