ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία και Θεσσαλία με τη «ματιά» τουριστικών πρακτόρων της Ευρώπης

μαγνησία-και-θεσσαλία-με-τη-ματιά-το-855700

Tour operators από τη Χιλή, τη Νότιο Αφρική, Λατινική Αμερική και Ινδία καθώς και ο πρόεδρος της ECTAA, πανευρωπαϊκό όργανο εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Μαγνησία και ολόκληρη η Θεσσαλία, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου η οποία μετέφερε τον ενθουσιασμό της ξένης αντιπροσωπείας που δήλωσε εντυπωσιασμένη από το Πήλιο και τα Μετέωρα, υπογραμμίζοντας ότι δικαίως αποτελούν τουριστικούς προορισμούς χειμώνα και καλοκαίρι για τους τουρίστες.

Σκοπός της εκδήλωσης που συνδυάστηκε με επισκέψεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλία, να γνωρίσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι επαγγελματίες δηλαδή του τουρισμού που κλείνουν τα τουριστικά πακέτα, τις ομορφιές της περιοχής.

«Η Θεσσαλία είναι πολλά brands μαζί. Είναι πολλά προϊόντα πολύ διαφορετικά, που αλληλοσυνδέονται. Η Μαγνησία δεν είναι μόνο το Πήλιο μιλάμε για τις Σποράδες για δύο αεροδρόμια που συνδέονται και κρουαζιέρα. Θέλαμε να δούνε από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε τα επόμενα πακέτα που θα προτείνουν στους πελάτες τους να τα συνδυάζουν όλα. Να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες», εξήγησε η κ. Καμμένου.

Ο Frank Oostdam, πρόεδρος της ECTAA δεν έκρυψε πως ενθουσιάστηκε από το Πήλιο και τα Μετέωρα, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη εμπειρία».

«Για να πουλήσεις πρέπει να δεις. Ήρθαμε στην περιοχή είδαμε από πρώτο χέρι τι έχει να προσφέρει κι έχει πολλά παραπάνω να δώσει από θάλασσα και ήλιο. Είναι πολυποίκιλες οι πτυχές του τουριστικού προϊόντος που έχει να προσφέρει η Θεσσαλία και αυτό είναι σημαντικό», επισήμανε.

«Η Θεσσαλία συνολικά, αποτελεί έναν μαγικό τόπο, έναν απόλυτο προορισμό , όπου μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι γνωστές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο και για δώδεκα μήνες το χρόνο, δίνοντας έτσι μια δυνατή ώθηση στην ανάπτυξη της περιφέρεια» επισήμανε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Μπουτίνας.

Από την πλευρά του ο Μάριος Καμένος, που είναι εκλεγμένος στη θέση του ταμία για την επόμενη διετία στην ECTAA (European Travel Agents and Tour Operators Association), τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλία μέσα από τέτοιες εξωστρεφείς δράσεις να αποκτήσουν ταυτότητα τουριστικού προορισμού 12 μηνες τον χρόνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου