ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτύρεται η μειοψηφία του Δήμου Αγριάς

διαμαρτύρεται-η-μειοψηφία-του-δήμου-α-851206

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δήμου Αγριάς σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ενημέρωσαν την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον συνεχιζόμενο απαράδεκτο τρόπο σύγκλισης και λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως επισημαίνουν στο έγγραφο που κατέθεσαν, καλούνται συνεχώς και συστηματικά να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχουν έγκαιρα στη διάθεσή τους τις πλήρεις εισηγήσεις των θεμάτων, παρόλο που αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγριάς (άρθρο 8, παράγραφος 4). Κάποιες φορές τίθεται στη διάθεσή τους την τελευταία στιγμή ένα ελάχιστο μέρος των σχετικών εγγράφων χωρίς τις πλήρεις εισηγήσεις των θεμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης και κατάθεσης προτάσεων. Επιπλέον από στελέχη της πλειοψηφίας αμφισβητείται το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων στην λεπτομερή ενημέρωση επί των θεμάτων πριν από τη συζήτησή τους, ακόμη και με ειρωνικά σχόλια που δεν αρμόζουν στο επίπεδο του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Αγριάς.
Οι καταγγέλλοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την παρέμβαση της υπηρεσίας προς τον Δήμαρχο Αγριάς κ. Παπαευθυμίου και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Δουλά, για την εφαρμογή όσων προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου και ισχύουν για το σύνολο των Δήμων. Ζητούν να έχουν έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή στη διάθεσή τους το περιεχόμενο των εισηγήσεων και κάθε σχετικού με το θέμα εγγράφου. Πιστεύουν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε με την ψήφο των δημοτών της Αγριάς και της Δράκειας, όταν δεν θα υποχρεώνονται συστηματικά να αποφασίζουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για θέματα πάνω στα οποία δεν έχουν έγκαιρα ενημερωθεί. Ειδικότερα δε όταν για σημαντικά προβλήματα πολλές φορές ο Δήμαρχος ζητάει να στηριχθούν προτάσεις της πλειοψηφίας που είναι κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου