ΤΟΠΙΚΑ

Θα φτάσει και στον Εισαγγελέα!

θα-φτάσει-και-στον-εισαγγελέα-290096

Ακόμη και στον Εισαγγελέα θα φτάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εάν δεν τροποποιηθεί το εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου με βάση τις προτάσεις του Επιστημονικού του Συμβουλίου. Τη Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε έκτακτο συμβούλιο με μοναδικά θέματα αυτά του Αχιλλοπουλείου και ιδίως των εφημεριών, μετά και το τελευταίο συμβάν με τον άδικο χαμό του 8χρονου, ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από πτώση 4 μέτρων κι εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε νευροχειρουργός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ολα τα ενδεχόμενα των κινήσεων εξετάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ακόμη και αυτό της προσφυγής του στον Εισαγγελέα, εάν δεν αλλάξει το πρόγραμμα εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αυτή τη στιγμή κρίνεται επισφαλές.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματθαίος Δραμητινός «απαιτούμε το Νοσοκομείο να μη γίνει Κέντρο Υγείας, να μην γίνει διακομεταμιστικό κέντρο».

Ο ίδιος σημείωσε πως η διοίκηση εξέτασε το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου και θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως μένουν 15 ακάλυπτες ημέρες το μήνα από την ειδικότητα του νευροχειρουργού, που σημαίνει πως για 15 ημέρες στο μήνα κανένας από τους δύο νευροχειρουργούς δεν εφημερεύει, ούτε καν σε εφημερία ετοιμότητας.

Επιπλέον ο κ. Δραμητινός έδωσε ακόμη ένα παράδειγμα όπως αυτό των οφθαλμιάτρων, αλλά και του γαστρεντερολόγου, που από τον επόμενο μήνα θα παραμείνει ένας μόνο, μιας και ο δεύτερος θα συνταξιοδοτηθεί.

Εκείνο που επισημάνθηκε στο συμβούλιο είναι πως πρέπει να υπάρξει ένα νέο εφημεριακό πρόγραμμα, βασισμένο στις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, το οποίο θα καλύπτει από καίριες ειδικότητες το Αχιλλοπούλειο κάθε μέρα και ο ασθενής θα μπορεί κάθε μέρα να βρίσκει γιατρό.

Αποφάσεις χθες δεν ελήφθησαν, ωστόσο κάθε ενδεχόμενο θα εξεταστεί πολύ σοβαρά και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα.

Εκτός από το εφημεριακό πρόγραμμα τέθηκε επίσης το θέμα της παράνομης, όπως χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, παρακράτησης χρημάτων σε γιατρούς εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποίησαν κατά το μήνα Μάρτιο.

Και το θέμα αυτό ενδέχεται να λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης με τους γιατρούς να διεκδικούν τα χρήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου