Στη Philoxenia ο Δήμος Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-25, 11:11:33
Από τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση Philoxenia
Στη Philoxenia ο Δήμος Βόλου

Δυναμικό «παρών» στην 37η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Δήμος Βόλου. Η έκθεση διοργανώθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας ταυτόχρονα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς την ευκαιρία για τουριστική προβολή και δικτύωση.

Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού - Τοκαλή με συνεκθέτες στο ενιαίο περίπτερο του προορισμού Βόλος - Πήλιο τους Δήμους Ζαγοράς - Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Πολύ σημαντικές ήταν η συμμετοχή και η συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας και επαγγελματιών της περιοχής τόσο στην προβολή του προορισμού, όσο και στη στελέχωση του περιπτέρου.

Το καλαίσθητο περίπτερο του προορισμού Βόλος - Πήλιο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και πλήθος επισκεπτών, ενώ δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έδωσαν την ευκαιρία να προβληθεί με επιτυχία η περιοχή στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της Philoxenia 2022 πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του περιπτέρου 47 συναντήσεις με επαγγελματίες και tour operators από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάστηκαν η μοναδική φυσιογνωμία του προορισμού Βόλος - Πήλιο και οι δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά η περίοδος της έκθεσης, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και με το βλέμμα στον χειμώνα, είναι στους στόχους της τουριστικής προβολής του προορισμού, που αφορά στο ελληνικό κοινό και στην αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός της θερινής περιόδου, καθώς ο Βόλος και το Πήλιο πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για αυθεντικό προορισμό 365 μέρες τον χρόνο.

Στον χώρο του περιπτέρου Βόλος - Πήλιο πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση για τους επισκέπτες της έκθεσης με δώρα διαμονή σε τουριστικά καταλύματα του προορισμού, ευγενική χορηγία επαγγελματιών της περιοχής, όπως επίσης και τσίπουρο, που προσφέρθηκε στους επισκέπτες, προωθώντας την γαστρονομία του Βόλου και του Πηλίου.

H έκθεση Philoxenia 2022 περιελάμβανε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδων και συναντήσεων εργασίας, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις στον τομέα του τουρισμού, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συνέδριο της έκθεσης με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός - Καλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού -Τοκαλή «ο στόχος της τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προορισμού, των προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, η ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας, που μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει κατά την παραμονή του στην περιοχή μας και η καλλιέργεια μιας υψηλής αξίας σχέσης του ταξιδιώτη με τον προορισμό μας».

 

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ανακοίνωσε ότι συμμετείχε στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης Philoxenia 2022, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου.

Τον Δήμο Νοτίου Πηλίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Φιλίππου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του τουρισμού και τour οperators. Το περίπτερο επισκέφτηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=