ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή υπερπαραγωγή από τον Δήμο Βόλου

γιορτή-υπερπαραγωγή-από-τον-δήμο-βόλο-864218

Η μεγαλύτερη παραγωγή, που έχει γνωρίσει στα χρονικά της η πόλη, θα είναι η τελετή φωταγώγησης, που προετοιμάζει ο Δήμος Βόλου για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στην τελετή το ένα ρεκόρ θα σπάσει μετά το άλλο. Ρεκόρ συμμετοχής με 90 άτομα στη χορωδία, ρεκόρ συμμετοχής με 110 μικρούς και μεγάλους στα χορευτικά, 46 μουσικοί επί σκηνής, τεχνολογικός εξοπλισμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν συνθέτουν τη μαγική βραδιά για το άναμμα των φώτων, με τον Αντώνη Ρέμο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τελετή έναρξης θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις επτά το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» και δίπλα από τη γιορτινή «Αργώ». Ηδη οι πρόβες εξελίσσονται πυρετωδώς τους δύο τελευταίους μήνες, συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα για τη μεγάλη βραδιά, ενώ η βιοτεχνία ενδυμάτων του Κωνσταντίνου Μαγαλιού ράβει κοστούμια αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στη μεγάλη εκδήλωση – γιορτή για όλη την πόλη.

Το αστέρι, που φέτος θα φιλοξενηθεί στην πόλη, είναι ο αγαπημένος τραγουδιστής, Αντώνης Ρέμος, τον οποίο θα υποδεχθεί στη σκηνή ο οικοδεσπότης της μεγάλης γιορτής, δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο Αντώνης Ρέμος θα ερμηνεύσει επτά αγαπημένα κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, πριν πατήσει, μαζί με τον δήμαρχο, το κουμπί για τη φωταγώγηση της πόλης.

Στην τελετή θα λάβουν μέρος συνολικά 46 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας, μέλη ροκ μπάντας και μουσικοί του Αντώνη Ρέμου. Επίσης η σοπράνο και υπεύθυνη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Σύλβια Τσιμπανάκου θα συμπράξει με τον Βολιώτη Απόστολο Μόσιο, ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα κομμάτια… αλλιώς. Οι δυο τους συμπράττουν σε μία μουσική «μάχη» του κλασικού και του σύγχρονου, με την ενορχήστρωση να έχει κάνει ο συνθέτης Θοδωρής Λεμπέσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι το πιο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για τη Συμφωνική Ορχήστρα, μαέστρος της οποίας θα είναι ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.

Κάθε κομμάτι θα συνοδεύεται από χορευτικό, χοροθεατρικό ή ακροβατικό δρώμενο. Μεταξύ άλλων, η βραδιά περιλαμβάνει ντουέτο πάσο ντόμπλε στον αέρα, χορευτική διαμαρτυρία από 45 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, που θα μας… ροκάρουν, ακόμη και vertical dance, χορό δηλαδή κάθετα στον τοίχο του κτιρίου «Παπαστράτος». Σημειώνεται ότι στη μαγευτική βραδιά θα συμμετάσχουν οι σχολές χορού Dance Studio, Break A Move και Apparatus Circus Lab.

Το βίντεο – προσκλητήριο συμμετοχής στη μεγάλη βραδιά ήδη παίζει παντού στα social media και εκδηλώνεται τεράστιο ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου επισκέπτες να έρθουν οργανωμένα στην πόλη για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φαντασμαγορική τελετή.

Πυρετός εργασιών σε όλη την πόλη

Την ίδια ώρα στην πόλη έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και από χθες ξεκίνησε η διανομή φυλλαδίων με το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Από 1 Δεκεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου καθημερινά στην πόλη θα διοργανώνονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις θα διοργανωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, με σταθμούς να αποτελούν η συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Εκθεσιακό, στις 14 Δεκεμβρίου, η βραδιά των Φαναριών στις 26 Δεκεμβρίου, με τον Πέτρο Ιακωβίδη και φυσικά το «γεύμα αγάπης» στις 23 Δεκεμβρίου και η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στις 24 του μήνα, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου στον Βόλο

Από σήμερα αρχίζει να στήνεται και το θεματικό πάρκο στην πλατεία Πανεπιστημίου, που θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου.

«Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου στον Βόλο» είναι φέτος το θέμα για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Συνολικά επτά παραμύθια θα φιλοξενηθούν σε μεγάλα εκθέματα στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου επαγγελματίες ηθοποιοί θα υποδέχονται τους επισκέπτες και θα τους οδηγούν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Στην κεντρική πύλη θα βρίσκεται ένα παραμύθι από τη Γαλλία, του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί, «Ο μικρός πρίγκιπας» και μέσα στο πάρκο θα υπάρχουν επίσης τα παραμύθια:

-από την Αγγλία του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

-Από την Ιρλανδία του Οσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας».

-Από τη Γαλλία του Σαρλ Περό «Ο παπουτσωμένος γάτος».

-Από τη Γερμανία των αδερφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ».

-Από τη Δανία του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Το μολυβένιο στρατιωτάκι».

-Από την Ελβετία της Γιοχάνα Λουίζε Σπίρι «Χάιντι».

Το θεματικό πάρκο λειτουργεί υπό την αιγίδα του European Fairy Tail Route, μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι παιδαγωγικά εγκεκριμένο.

Η είσοδος θα γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και το εισιτήριο θα είναι δύο ευρώ για τους επισκέπτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου