Σουρωτήρι το πληροφοριακό σύστημα στο ΚΠΑ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-25, 09:40:38
Κίνδυνος να χάσουν επιδόματα, παροχές
Σουρωτήρι το πληροφοριακό σύστημα στο ΚΠΑ Βόλου

Σε απόγνωση βρίσκονται για δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα δεκάδες άνεργοι στον Βόλο, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες για την υποβολή και πληρωμή του εποχικού επιδόματος, της ανεργίας, αλλά και μίας σειράς άλλων επιδομάτων. Ο λόγος; Το πληροφοριακό σύστημα με το οποίο συνδέεται το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του Βόλου με την κεντρική βάση της ΔΥΠΑ στην Αθήνα είναι ξανά εκτός από την περασμένη Δευτέρα. Η βλάβη υποτίθεται είχε επιδιορθωθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Ετσι τουλάχιστον πίστευαν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και οι άνεργοι που μεταβαίνουν καθημερινά για να εξυπηρετηθούν.

Από τη Δευτέρα όμως το σύστημα ξαναβγήκε εκτός. Η υπηρεσία του Βόλου ενημέρωσε την Αθήνα σχετικά, διότι σήμανε συναγερμός. Οι άνεργοι πηγαινοέρχονταν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Δικαιολογημένα δήλωναν οργισμένοι, διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα σημειώνεται και πάλι βλάβη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί στο σύστημα να γίνει εγγραφή στοιχείων. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να καταχωρηθούν αιτήσεις για να πληρωθούν οι εποχικοί το επίδομα που λήγει τέλος του μήνα, οι επιδοτούμενοι να λάβουν εγκαίρως το επίδομα ανεργίας, αλλά και κάποια άλλα οικονομικά βοηθήματα.

Η εναλλακτική λύση είναι οι άνεργοι να απευθυνθούν στους λογιστές τους, όμως για οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να καταβάλουν χρήματα και αυτό περιπλέκει την κατάσταση.

Πώς να απαιτήσει κανείς από έναν άνεργο, που περιμένει το επίδομα για να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του, να επιβαρυνθεί επιπλέον για να κάνει μία συναλλαγή για λογαριασμό του ΟΑΕΔ όταν ο ίδιος δεν ευθύνεται για το σύστημα που βγήκε εκτός εξαιτίας βλάβης;

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την επιδιόρθωση έχουν αναλάβει συνεργεία που είναι αρμόδια για τις βλάβες οπτικών ινών, ωστόσο μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε καταστεί εφικτή.

Η αγωνία κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες, καθώς για πολλούς το τέλος του μήνα είναι και η καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλουν συγκεκριμένες αιτήσεις. Αν αυτό δεν γίνει θα έχουν πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορούν να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι, με ό,τι συνεπάγεται για εκείνους που περιμένουν να λάβουν επιδόματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=