Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Υπήρχε αλληλοσεβασμός με τον Αχιλλέα Μπέο»

υπήρχε-αλληλοσεβασμός-με-τον-αχιλλέ-864469

Συνέντευξη στο sportime.gr παραχώρησε ο Χουάν Φεράντο, με τον Ισπανό τεχνικό, που ανέβασε τον Βόλο από τη Γ’ στην Α’ Εθνική και έμεινε και για 16 ματς στη μεγάλη κατηγορία, να αναφέρεται και στο πέρασμά του από τους κυανέρυθρους.

Αριχκά, επεσήμανε τους λόγους που είχε πει το «ναι» το 2017: «Ήταν ένα εξαιρετικό πλάνο. Το καταλαβαίνεις. Μίλησα με τον Άκη Πέτρου που τώρα δουλεύει στην ΑΕΚ. Μου εξήγησε ακριβώς τι ήθελαν να κάνουν, ποια θα είναι η φιλοσοφία τους.

Το σκέφτηκα αν θα έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα (σ.σ. είχε δουλέψει για μικρό διάστημα στον Εργοτέλη). Τα ζύγισα και ειλικρινά θεώρησα πως ήταν μία καλή προοπτική το να δουλέψω εκεί. Μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα μεγάλωσε. Ήρθαν οι άνοδοι η μία μετά την άλλη.

Αρχικά οι επαφές ήταν με τον Άκη (Πέτρου). Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Μπορείς να συνεργαστείς μαζί του. Έτσι το πήρα απόφαση. Στη συνέχεια συνάντησα και τον δήμαρχο Βόλου, τον Αχιλλέα Μπέο. Μου είπε ότι ήθελε να βοηθήσει την πόλη του να έχει μία ισχυρή ομάδα. Μου άρεσε η ιδέα και με κέρδισε με όσα ανέφερε. Πέρασα πολύ καλά στον Βόλο. Έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο εκεί.

Ήμουν τρία χρόνια εκεί. Ο κύριος Αχιλλέας με σεβόταν πάντα και τον σεβόμουν κι εγώ. Όταν υπήρχε μία διαφωνία σε κάτι, μιλούσαμε στο γραφείο. Του έλεγα αυτό που πίστευα, μου έλεγε το δικό μου και βρισκόταν μία λύση. Αν τον σέβεσαι, σε σέβεται. Μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα. Υπήρξαν φυσικά και δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος βρισκόταν ο τρόπος να πέσουν οι τόνοι. Επίσης, εκτιμούσα κάτι πολύ. Όταν είχε κάποιο πρόβλημα, ερχόταν και το συζητούσε μαζί σου. Δεν πήγαινε αλλού, αλλά κατευθείαν σ’ αυτόν που τον αφορούσε».

Η μεταξύ τους συνεργασία θα μπορούσε να έχει συνεχιστεί, εάν δεν υπήρχε εκείνη η περιπέτεια υγείας με το μάτι του, με τον Φεράντο να τονίζει σχετικά: «Ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Για έξι μήνες δεν μπορούσα να δουλέψω, καθώς έκανα έξι επεμβάσεις στο μάτι μου. Ήταν μία σοβαρή μόλυνση και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Πέρασα δύσκολα τότε, γι’ αυτό έφυγα από το κλαμπ. Δεν μπορούσα να βοηθήσω εκείνο το χρονικό διάστημα. Ευτυχώς όλα ανήκουν στο παρελθόν και είμαι μια χαρά πια».

Ωστόσο, δεν κρύβει πως θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. «Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει. Έχω καλούς φίλους», κατέληξε.

Ανεβαίνει αύριο στην Πορταριά

Από αύριο έως την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Πορταριά ο Βόλος, για να κάνει μία μίνι προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης των επίσημων υποχρεώσεων σε τρεις βδομάδες, με τον Κώστα Μπράτσο να δουλεύει κυρίως σε τεχνικά και τακτικά κομμάτια κι όχι τόσο στη φυσική κατάσταση.

Από αύριο ενσωματώνονται στην ομάδα και οι διεθνείς Αλχο με την Εθνική Φινλανδίας, Σιέλης με την Εθνική Κύπρου και Κούτσιας, Ασλανίδης με τις μικρές εθνικές ομάδες Κ18 και Κ21 αντίστοιχα, ενώ η ομάδα θα δώσει ένα φιλικό με την Κ19 την επόμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τη Λαμία εκτός έδρας, όπως έγραψε από χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με τη στερεοελλαδίτικη ΠΑΕ να κάνει γνωστή και επίσημα τη διεξαγωγή της φιλικής αναμέτρησης.

Η ανακοίνωση των Φθιωτών αναφέρει: «Η ΠΑΕ Λαμία ανακοινώνει ότι με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιήσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το Σάββατο 3/12/2022 στις 16:00 στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και την Πέμπτη 8/12/2022 στις 16:00 στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» με αντίπαλο τον Βόλο».

Σ’ αυτό το φιλικό ο Βόλος, που χθες προπονήθηκε στο γήπεδο του Μαγνησιακού, δεν θα βρει απέναντί του τους Ρόμανιτς και Γκέντσογλου, που είναι σε διαδικασία εξεύρεσης νέας ομάδας.

Ενσωματώνεται αύριο

στην ΑΕΚ ο Π. Φερνάντες

Ενσωματώνεται αύριο Παρασκευή στην ΑΕΚ ο Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που «έβγαλε μάτια» με τον Βόλο, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους», φτάνει στην Αθήνα αύριο και θα είναι κανονικά τόσο στις εξετάσεις του Σαββάτου (26/11) όσο και στην αποστολή που θα πετάξει την Κυριακή για την Ολλανδία, όπου η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει μία μίνι χειμερινή προετοιμασία. Θυμίζουμε ο Φερνάντες θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα ματς της ΑΕΚ από την 1η Ιανουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου