ΤΟΠΙΚΑ

Ανω κάτω για τις δωροεπιταγές των Χριστουγέννων

ανω-κάτω-για-τις-δωροεπιταγές-των-χρισ-864564

Για «παραγοντιλίκια με χρήματα του ταμείου» καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους, με αφορμή έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε χθες για τις δωροεπιταγές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ συγκλήθηκε έκτακτη ηλεκτρονική συνεδρίαση με θέμα συζήτησης την δωροεπιταγή για τα Χριστούγεννα, χωρίς πρόταση για το ποσό που θα δοθεί στους εργαζόμενους. Η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε να δοθούν επιταγές ύψους 40 ευρώ στους εργαζόμενους, ωστόσο, ψηφίστηκε το ποσό της δωροεπιταγής να είναι στα 20 ευρώ.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρόταση σε μια τέτοια εποχή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Το ποσό των 40 ευρώ, που καταθέσαμε ως πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην καρικατούρα «συνεδρίασης» και που το προεδρείο το απέρριψε, ψηφίζοντας το ποσό των 20 ευρώ, αποτελεί το ελάχιστο που πρέπει να δώσει ο Σύλλογος ως δωροεπιταγή.

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι ακόμα και αυτό το ποσό των 20 ευρώ της περυσινής δωροεπιταγής για τα Χριστούγεννα δόθηκε μόνο μετά από πίεση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, ενώ το Προεδρείο του Συλλόγου έκανε γαργάρα την αυτονόητη πρόταση μας να δοθεί δωροεπιταγή και για τις γιορτές του Πάσχα (ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας στις 20/4).

Προειδοποιούμε το προεδρείο του Συλλόγου ότι δεν θα ανεχτούμε ως εκλεγμένα από τους συναδέλφους μέλη του διοικητικού συμβουλίου την επανάληψη των περυσινών αυθαιρεσιών, όταν οι δωροεπιταγές δόθηκαν εν κρυπτώ και ανεξέλεγκτα, χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Είναι απαράδεκτο η παράταξη που απαρτίζει το Προεδρείο να κάνει παραγοντιλίκια με χρήματα του ταμείου του Συλλόγου από τις συνδρομές των συναδέλφων. Δεν θα το επιτρέψουμε!», καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ και επαναφέρει ζήτημα για πλήρη έλεγχο των οικονομικών του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και των τραπεζικών λογαριασμών του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου