ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον φοιτητή από τη Ζαγορά

τεράστιο-κύμα-συμπαράστασης-στον-φοι-864981

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης έχει δημιουργηθεί για τον φοιτητή από τη Ζαγορά, που παρά το γεγονός ότι έχει εκπληρώσει τις φοιτητικές του υποχρεώσεις, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν τον αφήνει να πάρει το πτυχίο του, λόγω του χαρατσιού των φοιτητικών εστιών.

Μετά το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, όπου μίλησε ο φοιτητής Λαυρέντης Κουρελάς, υπήρξε τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση για την κάλυψη των εξόδων του, προκειμένου να μπορέσει ο 23χρονος να ορκιστεί μαζί με τους συμφοιτητές του την επόμενη εβδομάδα.

Η είδηση της «ομηρίας» του φοιτητή έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου και άνθρωποι από το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Λάρισα επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο γίνεται.

Ο Λαυρέντης Κουρελάς σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας (πρώην ΤΕΙ). Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών, εδώ και δύο εξάμηνα όμως δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναγκάστηκε να μείνει στη φοιτητική εστία, προκειμένου να περιορίσει ένα σημαντικό έξοδο, αυτό της στέγης. Στη φοιτητική εστία στη Λάρισα οι ένοικοι πληρώνουν χαμηλό ετήσιο ενοίκιο ύψους 150 ευρώ τον χρόνο, αν πρόκειται για δίκλινο δωμάτιο και 400 ευρώ τον χρόνο, αν πρόκειται για μονόκλινο.

Ο ίδιος επέλεξε το μονόκλινο, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες της αγροτικής οικογένειάς του ήταν περιορισμένες. Ηταν συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, μέχρι τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και αναγκάστηκε, όπως αναφέρει, να αναλάβει ο ίδιος χρέη προστάτη της οικογένειάς του.

Οι οικονομικές δυσκολίες έγιναν μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα ο Βολιώτης φοιτητής να μην μπορεί να πληρώσει χρέος 150 ευρώ, που είχε για το τελευταίο έτος των σπουδών του. «Για να λάβουμε το πτυχίο θα πρέπει μεταξύ των δικαιολογητικών, που προσκομίζουμε στη γραμματεία, να καταθέσουμε και βεβαίωση από τη Φοιτητική Μέριμνα ότι δεν έχουμε οφειλές. Εγώ δεν μπορώ να καταθέσω αυτή τη βεβαίωση, επειδή χρωστάω 150 ευρώ. Αυτά τα 150 ευρώ τα χρειάζομαι για εξετάσεις για τη μητέρα μου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από ατύχημα που είχε πριν από τέσσερις μήνες περίπου», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την πτώση γυναίκας από ύψος τριών μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αυχένα και ελλείψει ασθενοφόρου στη Ζαγορά να διακομιστεί σε καρότσα αγροτικού στο νοσοκομείο.

«Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματός μου. Εγώ δεν θα μπορέσω να ορκιστώ και να πάρω το πτυχίο μου. Δεν μου το επιτρέπουν», αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Δεν θα μπορέσω να πάρω ένα πτυχίο, που θα μου επιτρέψει να προσληφθώ, να εργαστώ και να μπορέσω να πληρώσω το χρέος προς τη Φοιτητική Λέσχη», λέει αναφέροντας ότι προς το παρόν εργάζεται ως βοηθός ηλεκτρολόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου