Αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-24, 12:07:15
Συμφέρουσες τιμές στην αγορά σε όλα τα είδη
Αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday

Ετοιμη η εμπορική αγορά του Βόλου για την Black Friday, τη γιορτή των εκπτώσεων, όπως ονομάζεται στις ΗΠΑ, που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με τα καταστήματα να προχωρούν σε υψηλές προσφορές σε όλα σχεδόν τα είδη.

Στις βιτρίνες των καταστημάτων αναγράφονται τα ποσοστά των εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν από 20% και φθάνουν έως και 50% σε ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη και γενικότερα είδη σπιτιού.

Η αγορά πιάνει ρυθμούς Black Friday με το σύνολο του εμπορικού κόσμου να προσδοκά σε τόνωση του τζίρου σε έναν δύσκολο μήνα, όπως είναι ο τρέχων για το σύνολο του λιανεμπορίου.

Η κίνηση στα μαγαζιά είναι αισθητά αυξημένη τις τελευταίες μέρες, με τους καταναλωτές να προχωρούν σε έρευνα σε σχέση με τα είδη, που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να προετοιμάζονται για τις αγορές.

Πλέον ο χρόνος για τη «Μαύρη Παρασκευή» μετρά αντίστροφα, ενώ εκτιμάται ότι όσοι καταναλωτές δεν προλάβουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους αύριο, θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μεθαύριο Σάββατο ή και την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος λέει: «Οι μικρές επιχειρήσεις είμαστε πάντοτε έτοιμες για την προωθητική ενέργεια, ενώ όλο το χρονικό διάστημα της πολυκρίσης αποδεικνύουμε ότι κρατάμε χαμηλά τις τιμές, όταν το κόστος ανεβαίνει σε όλα τα είδη».

Τα μαγαζιά προχωρούν σε ελκυστικές τιμές σε είδη ποιότητας, που ανταποκρίνονται σε κάθε βαλάντιο, ώστε οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Από την πλευρά του το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Ιωάννης Βελέντζας λέει ότι παρατηρείται έντονη κίνηση στην αγορά και ο εμπορικός κόσμος περιμένει να δει το ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται, και ταμειακά.

«Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας με διαφημιστικές ενδείξεις και αναρτήσεις προώθησης των προϊόντων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουμε προσδοκίες. Παραδοσιακά οι πωλήσεις αυξάνονται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα οικιακά είδη, τουλάχιστον κατά 30%-40%. Επισημαίνεται ότι όσοι καταναλωτές δεν προλάβουν να κάνουν τις αγορές τους αύριο Παρασκευή, θα μπορούν να το πράξουν μεθαύριο Σάββατο ή και την ερχόμενη Δευτέρα», σημειώνει.

Η Black Friday αποτελεί μία ξενόφερτη προωθητική ενέργεια, η οποία γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση ανά τον κόσμο και έφθασε στην Ελλάδα και τον Βόλο.

Αποτελεί μία γιορτή εκπτώσεων, που ενισχύει σημαντικά τα καταστήματα και παράλληλα καλύπτει τις αγοραστικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Εντούτοις, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο της μοναδικής αυτής μέρας έχουν ήδη αρχίσει υψηλές προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου εδώ και αρκετές μέρες.

Ο κ. Οντόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα πρωτοτυπήσαμε για ακόμη μία φορά. Φθάσαμε οι υψηλές εκπτώσεις να ισχύουν σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την τακτική. Η καθιερωμένη προωθητική ενέργεια θα είχε νόημα για εμάς, αν γινόταν μόνο για μία μέρα, όπως στο εξωτερικό, και αφορούσε σε προϊόντα, που βρίσκονται σε στοκ.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον ανταγωνισμό, που επικοινωνεί προσφορές και εκπτώσεις και ακολουθούμε το ρεύμα, που διαμορφώνεται» σημειώνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=