ΤΟΠΙΚΑ

Εδωσε στη σύντροφό του λεφτά για τα κοινόχρηστα & τα πήρε & εξαφανίστηκε

εδωσε-στη-σύντροφό-του-λεφτά-για-τα-κοι-865236

Στα κρύα του λουτρού έμεινε 60χρονος στον Βόλο, όταν έδωσε ποσό 1.000 ευρώ στη σύντροφό του για να εξοφλήσει κοινόχρηστα και λογαριασμούς από διαμερίσματα, που διατηρεί στην Αθήνα.

Η γυναίκα ηλικίας 54 ετών πήρε τα χρήματα, καθώς και ένα δαχτυλίδι με ξεχωριστή κοπή διαμαντιών, μπριγιάν, το οποίο είναι αξίας 500 ευρώ, καθώς και ένα κινητό και ένα tablet, συνολικής αξίας 300 ευρώ, και έγινε καπνός.

Μάταια προσπαθούσε ο 60χρονος να επικοινωνήσει μαζί της και να ζητήσει τα χρήματά του πίσω. Δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές του κλήσεις και έκτοτε δεν έμαθε κανένα νέο για εκείνη, σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2018 και ο παθών βλέποντας τον καιρό να περνά και εκείνη να μη δίνει σημεία ζωής, εξοργίστηκε. Ψάχνοντας στο σπίτι διαπίστωσε και την απώλεια ασημένιου δαχτυλιδιού αξίας και συσκευών του. Απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση εναντίον της για κλοπή και υπεξαίρεση, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εκδικαστεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Η δίκη προσδιορίστηκε για χθες και πραγματοποιήθηκε ερήμην, καθώς η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε και πάλι αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της ακόμη και στο δικαστήριο.

Ο παθών δήλωσε στη δίκη ότι η κατηγορούμενη έμενε μαζί του και ότι της είχε δώσει τα χρήματα για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς. Ηταν άρρωστος εκείνο το χρονικό διάστημα και καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας δεν μπορούσε να αποπληρώσει τους λογαριασμούς. Εντούτοις, η εξέλιξη τον αιφνιδίασε δυσάρεστα αδυνατώντας να κατανοήσει τη συμπεριφορά της.

«Δεν απάντησε καν στις οχλήσεις μου, για να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Από τότε και μετά δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία μαζί της, καθώς οι όποιες προσπάθειές μου έπεφταν στο κενό», ανέφερε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και για τα δύο αδικήματα που αντιμετώπιζε και την καταδίκασε. Συγκεκριμένα της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Η καταδικασθείσα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου