ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή ενός έτους για τροχαίο με τραυματία ντελιβερά

ποινή-ενός-έτους-για-τροχαίο-με-τραυμα-865375

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε 27χρονη οδηγό δικύκλου, που προκάλεσε τροχαίο τον Οκτώβριο του 2018 στο κέντρο του Βόλου με τραυματία 50χρονο ντελιβερά.

Ο 50χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη στη ΜΕΘ. Εδωσε πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τελικά τα κατάφερε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν σε κώμα επί επτά μήνες, παρά το γεγονός ότι όταν σημειώθηκε το ατύχημα φορούσε κράνος.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη με Γ. Δήμου μετά από παραβίαση του σηματοδότη.

Η 27χρονη κρίθηκε ένοχη για σωματική βλάβη από αμέλεια και καταδικάστηκε. Η ίδια απολογούμενη στο δικαστήριο είπε ότι την ώρα που οδηγούσε είχε δει τον δικυκλιστή από μακριά, αλλά προφανώς δεν υπολόγισε ορθά την απόσταση.

Η ίδια επισήμανε ότι παρέμεινε στον τόπο, ειδοποίησε τις αρχές και γενικότερα παρείχε κάθε βοήθεια. Στη συνέχεια ενημερωνόταν για την πορεία υγείας του παθόντα από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία τον αποζημίωσε με ποσό 60.000 ευρώ. Μετά το τροχαίο, όπως ανέφερε, ήταν και η ίδια σοκαρισμένη.

Επισημαίνεται ότι κατηγορούμενος στη δίκη ήταν και ο 50χρονος. Αντιμετώπιζε το αδίκημα της οδήγησης χωρίς άδεια, η οποία έπαυσε υφ’ όρων.

Μετά τη δίκη η καταδικασθείσα άσκησε έφεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου