ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναζήτηση δομής η Εισαγγελία για τον 60χρονο άπορο γιατρό

σε-αναζήτηση-δομής-η-εισαγγελία-για-το-865481

Παραγγελία για αναζήτηση δομής για τη φιλοξενία του 60χρονου γιατρού, που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με διαδοχικά περιστατικά πυρκαγιάς, έδωσε η Εισαγγελία Βόλου.

Ο 60χρονος εξετάστηκε προχθές από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι στην έκθεση οι γιατροί αναφέρουν ότι ο ταλαιπωρημένος πολίτης αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και χρειάζεται νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη κινώντας αφενός διαδικασία για δικαστική συμπαράσταση στον 60χρονο, αφετέρου εύρεσης κατάλληλης δομής για τη φιλοξενία του.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική αρχή ζητεί προτάσεις από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τη δομή που μπορεί να φιλοξενήσει τον ταλαιπωρημένο πολίτη, ο οποίος πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο 60χρονος γιατρός ζει μόνος χωρίς να έχει κανέναν δίπλα του να του συμπαρασταθεί. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ακόμη και αυτό το παλιό σπίτι το οποίο έχει, με τις εικόνες εγκατάλειψης, είναι πλέον μη κατοικήσιμο μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι εσωτερικοί τοίχοι του σπιτιού έχουν ρυπανθεί από τους καπνούς, ενώ τα λιγοστά υπάρχοντα του άπορου, το στρώμα του και τα σκεπάσματά του, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Δυστυχώς, μέχρι να οριστεί δικαστική συμπαράσταση και να βρεθεί κατάλληλη δομή ο 60χρονος δεν θα έχει έναν ανθρώπινο χώρο για να μείνει, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα.

Τουλάχιστον για χρονικό διάστημα ενός μηνός οι συνθήκες της ζωής του δεν προβλέπεται να βελτιωθούν και η αγωνία όσων γνωρίζουν το δράμα που βιώνει είναι στο διάστημα αυτό να παραμείνει σώος και ασφαλής και να μην κινδυνέψει από μία ενδεχόμενη φωτιά. Ο 60χρονος έχει επιδείξει συμπεριφορά πυρομανή.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για τέλεση ποινικού αδικήματος, αφού από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής δεν διαπιστώθηκε το ενδεχόμενο κινδύνου για τον ίδιο ή για τρίτα άτομα στα περιστατικά με πυρκαγιές στην οικία του.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου