Σε ύφεση η διασπορά κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-23, 11:32:15
Τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να είναι σε ύφεση, όμως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος εξαιτίας της «συνύπαρξης» covid και εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Μάνδρο
Σε ύφεση η διασπορά κορονοϊού

Σε ύφεση βρίσκεται η διασπορά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό της Μαγνησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο ΕΟΔΥ και αφορούν στην εβδομάδα 14-20 Νοεμβρίου.

Στη Μαγνησία καταγράφηκαν 698 κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 στις Β. Σποράδες. Οι επαναλοιμώξεις αφορούν στο 27% των κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν.

Ο δείκτης θετικότητας είναι μειωμένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Εκτιμάται σε 0.87, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος για την πορεία του κορονοϊού υπογράμμισε ότι αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς στο νοσοκομείο Βόλου είναι το «εκρηκτικό μείγμα» γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού τον χειμώνα.

Οπως εξήγησε, ο ιός της γρίπης και ο κορονοϊός αποτελούν ιώσεις και η σοβαρότητα της νόσου εξαρτάται από το είδος του ιού.

«Ο φετινός χειμώνας ενδεχομένως να είναι δύσκολος με τις ιώσεις, γιατί σχεδόν όλοι μας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά επί 2-3 χρόνια έχουμε προστατευτεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε εκτεθεί ούτε στους απλούς ιούς και δεν έχουμε αποκτήσει καμιά μορφή ανοσίας» δήλωσε ο γιατρός.

Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης, όπως επίσης για τον κορονοϊό.

«Εκείνο που μας ανησυχεί σε επίπεδο δημόσιας υγείας και επιβάρυνσης του συστήματος δημόσιας υγείας είναι ότι ένα μέρος του πληθυσμού θα αρρωστήσει λόγω του κορονοϊού, ένα άλλο λόγω της γρίπης και ένα τρίτο λόγω του αναπνευστικού» προσέθεσε. «Θα προκαλέσει σίγουρα επιβάρυνση του ΕΣΥ, για αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε χτυπώντας καμπανάκι κυρίως για τον συγχρωτισμό και την πλήρη χαλάρωση, που επιδεικνύουν οι πολίτες αναφορικά ακόμη και με τα πλέον συνηθισμένα μέτρα προστασίας, όπως το πλύσιμο των χεριών κ.λπ.

Επίσης ο κ. Μάνδρος ανέφερε πως με πολύ έντονα συμπτώματα καταβολής θα πρέπει οι πολίτες κατευθείαν να αναζητούν ιατρική φροντίδα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=