ΤΟΠΙΚΑ

Εκρηξη φιάλης στους Αγίους Αναργύρους προκάλεσε πανικό

εκρηξη-φιάλης-στους-αγίους-αναργύρου-866167

Πήγε να ανάψει τη σόμπα και παραλίγο να γίνουν όλα στάχτη. Σημειώθηκε έκρηξη υγραερίου, η σόμπα τυλίχτηκε στις φλόγες, με άμεσο κίνδυνο η φωτιά να επεκταθεί σε όλη τη διώροφη κατοικία στους Αγίους Αναργύρους.

Η Ελένη Ζαχαριάδου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ποτέ δεν περίμενε ότι θα βίωνε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της, επειδή πήγε να ανάψει τη σόμπα. Μαζί με τον σύζυγό της τον περισσότερο καιρό διαμένουν στο χωριό. Χθες επέστρεψαν στο σπίτι, που διαθέτουν στην οδό Νικηταρά με Ματρόζου, στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων και επειδή έκανε κρύο αποφάσισε να ανάψει τη σόμπα.

Πιθανόν από κάποια διαρροή κάτι δεν λειτούργησε σωστά και μόλις την άναψε ακούστηκε ένα μπαμ και η σόμπα πήρε φωτιά. Εντρομη η κ. Ζαχαριάδου πήρε το λάστιχο και άρχισε να ρίχνει νερό. Φοβήθηκε ότι μπορεί οι φλόγες να επεκταθούν στο υπόλοιπο σπίτι. Οι φωνές της κινητοποίησαν αμέσως και την ιδιοκτήτρια του ισογείου της διώροφης οικοδομής.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο μετέβησαν με ένα όχημα τέσσερις άνδρες. Η φωτιά σβήστηκε πριν επεκταθεί και όλοι πήραν βαθιά ανάσα.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν δεν ερχόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αρχικά τρόμαξα. Μόλις είδα τις φλόγες να ξεπηδούν από τη σόμπα τρόμαξα. Φοβήθηκα. Νόμιζα ότι ρίχνοντας λίγο νερό με το λάστιχο θα μπορέσω να σβήσω τη φωτιά, όμως οι φλόγες συνέχιζαν. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά», τόνισε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγα λεπτά αφότου οι πυροσβέστες αναχωρούσαν, καθώς είχε ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου