ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: «Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πυλώνα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής»

κων-μαραβέγιας-η-ελληνική-αστυνομία-875844

Στην έναρξη του 32ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Valis, στην Αγριά Βόλου, παρέστη σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το υψηλό επίπεδο των αξιωματικών του αστυνομικού σώματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για στελέχη με δυναμισμό, επαγγελματισμό, ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία, εργατικότητα, φιλότιμο και πίστη στο καθήκον, που συμβάλλουν καθοριστικά στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τον πολίτη και την κοινωνία, με σκοπό τη διασφάλιση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας.

«Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πυλώνα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, της ευημερίας και της ειρήνης. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε καθημερινά και γνωρίζω ότι το έργο σας δεν είναι διόλου εύκολο», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. επενδύει στην αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από την διεύρυνση των ευκαιριών για ανώτατη εκπαίδευση και επιμόρφωση των αστυνομικών. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, προβλέπει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στα πρότυπα των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ο βουλευτής υπεραμύνθηκε, επίσης, των πρωτοβουλιών που λαμβάνει το αρμόδιο υπουργείο για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, επισημαίνοντας ότι εργάζεται με σχέδιο και μεθοδικότητα ώστε οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας να προσαρμόσουν τη δράση και τις επιχειρήσεις τους στις σύγχρονες ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής, με κύριο στόχο την πρόληψη του εγκλήματος, που πλέον έχει λάβει νέες μορφές.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες των στελεχών και εργαζομένων της ΕΛ.ΑΣ. εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση των προτάσεων και αιτημάτων, όπως είναι η πρόταση για τη βαθμολογική τους εξέλιξη και τα οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις τους, αναδεικνύοντας μέσα από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα αιτήματά τους, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα και να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους, για την προστασία των πολιτών και τη διαμόρφωση των κατάλληλων, για εκείνους, συνθηκών ασφάλειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου