ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα επτά εκατ. ευρώ για κτίριο για το ΕΝΕΓΥΛ στον Βόλο

δέκα-επτά-εκατ-ευρώ-για-κτίριο-για-το-ε-876252

Ολοκαίνουργιο κτίριο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, θα αποκτήσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου, που σήμερα συστεγάζεται σε περιορισμένους και ακατάλληλους χώρους στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού Συγκροτήματος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που φιλοξενείται στον Βόλο.

Το θέμα της χρηματοδότησης του δήμου σε επίπεδο σχολικής στέγης, έθεσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προσερχόμενος στο Εκθεσιακό Κέντρο για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Ο κ. Μπέος ζήτησε επίσης να δοθεί λύση στο θέμα των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Στη διπλή τοπική «ατζέντα» του δημάρχου απάντησε λίγο αργότερα ο κ. Πέτσας. Ο ίδιος ανακοίνωσε την ένταξη του σχολικού κτιρίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Πρόκειται για θέματα που είναι στην καρδιά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Είναι μία σχολική δομή που από τη φύση της είναι διαδημοτική, οπότε είμαστε απόλυτα θετικοί και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»», είπε.

Για το ζήτημα του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στο πρόγραμμα «Αξία». «Πριν από λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, που αφορά στην κάλυψη των Δήμων για δικαστικές αποφάσεις. Είναι ζήτημα πώς να επεκταθεί και στις ΔΕΥΑ. Είμαστε κοντά σε λύση, αλλά δεν θα ανακοινώσω κάτι πριν πέσουν υπογραφές», είπε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου