Ετρωγε μακαρόνια στο σπίτι όπου έβαλε φωτιά ο 60χρονος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-22, 10:06:03
Μη κατοικήσιμο το σπίτι του ταλαιπωρημένου πολίτη μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιάς
Ετρωγε μακαρόνια στο σπίτι όπου έβαλε φωτιά ο 60χρονος

Τρίτος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σε πέντε μέρες για φωτιά σε παλιό σπίτι 60χρονου γιατρού στη Νέα Ιωνία χθες το πρωί.

Στις 11:47 στο σημείο έσπευδαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι βρήκαν τον ταλαιπωρημένο πολίτη να είναι έξω στην αυλή και να τρώει μακαρόνια, ενώ από τα παράθυρα του σπιτιού του έβγαιναν σύννεφα καπνού.

Αμεσα οι πυροσβέστες ξεκίνησαν κατάσβεση, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο 60χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία ακούσιου εγκλεισμού.

Η φωτιά ευτυχώς έσβησε γρήγορα χωρίς να πάρει διαστάσεις ή να απειλήσει διπλανά σπίτια. Εκαψε βιβλία, στα οποία προφανώς έβαλε φωτιά ο 60χρονος. Ο ταλαιπωρημένος γιατρός το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί επανειλημμένα τις αρχές βάζοντας φωτιά στα υπάρχοντά του.

Γείτονες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα οξύνονται. «Για ένα χρονικό διάστημα τον είχαμε χάσει και αναζητούταν. Εντοπίστηκε πριν περίπου έναν χρόνο στην Ιταλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στο σπίτι του, όμως δεν αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Η γειτονιά βιώνει από κοντά το δράμα του 60χρονου, ο οποίος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Οπως αναφέρθηκε, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα περιφέρεται από συνοικία σε συνοικία, σιτίζεται από τα σκουπίδια και κοιμάται στα παγκάκια.

Το σπίτι του είναι παλιό και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Μετά και τα τελευταία διαδοχικά περιστατικά πυρκαγιάς δεν είναι πλέον κατοικήσιμο, αφού όλοι οι χώροι έχουν ρυπανθεί.

Ο 60χρονος είναι μόνος του, καθώς δεν έχει δική του οικογένεια, ενώ δεν έχει στον Βόλο κανένα συγγενικό πρόσωπο για να του συμπαρασταθεί.

Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια, τονίζοντας παράλληλα ότι τίθεται ζήτημα κινδύνου και για τους ίδιους.

Πρόσφατα ο ταλαιπωρημένος πολίτης έβαλε φωτιά στο ρολόι της ΔΕΗ, το οποίο είναι τοποθετημένο σε τοίχο που χωρίζει σε απόσταση αναπνοής το δικό του σπίτι από αντίστοιχο γείτονα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο 60χρονος οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και εξετάστηκε από γιατρούς αν χρήζει ακούσιας νοσηλείας, όμως διαπιστώθηκε ότι δεν απαιτείται να περιοριστεί σε ψυχιατρική κλινική παρά τη θέλησή του.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 60χρονος κρατείται, για να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για επικίνδυνη βλάβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=