ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου το Οδοντιατρικό και το Μικροβιολογικό του ΚΥ Ζαγοράς

ερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-το-οδοντιατρι-877124

Σε συνέχεια της επίσκεψης του στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε σε κατάθεση νέας Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, καλώντας τον να παρέμβει άμεσα για τις πάγιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει η δομή, τόσο σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, όσο και σε αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, παρά τις διαδοχικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία και πλέον έτη για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση ΚΥ Ζαγοράς, τα ζητήματα παραμένουν. Συγκεκριμένα, το ΚΥ αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, γεγονός που μεταφράζεται για τους υπηρετούντες γιατρούς σε εφτά, οχτώ και πολλές φορές και 9 εφημερίες το μήνα. Την ίδια ώρα, στο ΚΥ δεν υπηρετεί κανένας Διοικητικός Υπάλληλος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ σημαντικά προβλήματα σε βασικές διοικητικές διαδικασίες του ΚΥ, όπως η υπογραφή ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, στο ΚΥ υπήρχε τοποθετημένος οδοντίατρος και σύγχρονος οδοντιατρικός εξοπλισμός, ωστόσο η αδράνεια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και η άρνησή της να δώσει τη σχετική εντολή εγκατάστασης του εξοπλισμού, έχει οδηγήσει στο να παραμένουν για πάνω από έξι μήνες τα οδοντιατρικά μηχανήματα σε κούτες και ο οδοντίατρος να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου λόγω έλλειψης αντικειμένου.

Ζήτημα υπάρχει και με το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΚΥ, το οποίο εδώ και 8 μήνες είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, καθώς Υπουργείο και 5η ΥΠΕ δεν προχωρούν την παραγγελία των απαραίτητων αναλώσιμων για τη λειτουργία των μικροβιολογικών αντιδραστηρίων. «Το σύγχρονο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΚΥ Ζαγοράς, στο οποίο υπηρετούν 2 βοηθοί μικροβιολόγου, δεν μπορεί σήμερα να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Την ίδια ώρα, εδώ και 4 μήνες λειτουργεί στην περιοχή ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, με την πρακτική της κυβέρνησης να αποδυναμώνει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ιδιωτών, να είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση ενίσχυση του ΚΥ Ζαγοράς με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα αναγκαία μέσα, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής υγειονομική φροντίδα μίας περιοχής με αυξημένο μόνιμο πληθυσμό, αλλά και ιδιαίτερα και απαιτητικά γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου