ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο του ΚΕΔΕ οι φυσικές καταστροφές

στο-επίκεντρο-του-κεδε-οι-φυσικές-κατα-877564

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο.

Για τρεις ημέρες, η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης θα «χτυπάει» στον Βόλο με τα σημαντικότερα προβλήματα των δήμων να αναδεικνύονται στο συνέδριο.

Βασικό θέμα συζήτησης για το συνέδριο αποτελούν οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική κρίση και πως αντιμετωπίζονται από τους δήμους.

Για το παραπάνω θέμα τοποθετήθηκε ο ο αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, Ευθύμης Λέκκας.

«Ένα κυρίαρχο θέμα που απασχολεί όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά τους πολίτες όλου του κόσμου είναι τα θέματα της αντιμετώπισης των κρίσεων και των καταστροφών. Όλα αυτά τα θέματα επιταχύνονται και αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία με την κλιματική κρίση και θεωρώ ότι πρώτη στο καθήκον και του 1ου και του 2ου βαθμού είναι η διαχείριση που άπτονται των θεμάτων φυσικών καταστροφικών φαινομένων και των κρίσεων βεβαίως. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο πάνω σε αυτών των θεμάτων γιατί είναι πολύ πιο κοντά στον πολίτη, είναι αυτή που καλείται να διαχειριστεί την έκτακτη ανάγκηη σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα με όρους που δεν είναι σαφείς. Δεν έχει πόρους, δεν έχει δυνατότητες δεν έχει προσωπικό με αποτελέσματα αυτή η απαραίτητη βέλτιστη διαχείριση να μην φτάνει στο επίπεδο που θα έφτανε. Ως μέλος και αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ εχουμε βάλει ένα πλάνο για ένα μεγάλο πρόγραμμα προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να καταστούν ικανοί να διαχειριστούν τους κινδύνους και τις κρίσεις» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, Ευθύμης Λέκκας.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Βόλος φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση. «Ο Βόλος για πρώτη φορά έχει έναν χώρο να φιλοξενεί τέτοια συνέδρια και τέτοιες εκδηλώσεις. Εχουμε πολλά θέματα να θέσουμε. Πιστεύω θα βγουν θετικά συμπεράσματα, γιατί πραγματικά οι δήμοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα των πολιτών και τα βγάζουν εις πέρας. Ισως έχουμε και ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για τον Δήμο Βόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου