Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις των 47 εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-21, 11:24:35
Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις των 47 εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας

Φροντιστηριακά μαθήματα στο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα μαθητές στα γυμνάσια της Μαγνησίας, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κάθε χρόνο τα μαθήματα ξεκινούσαν λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν πολύτιμο χρόνο και πολλές οικογένειες να αναγκάζονται να πληρώνουν φροντιστήρια για τη μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών τους. Φέτος, το πρόγραμμα ξεκινά νωρίτερα, καθώς έως και σήμερα Δευτέρα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που θα διδάξουν στα ΣΚΑΕ (Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης).

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 25 κέντρα, με μαθητές περισσότερων του ενός γυμνασίων και θα διδάξουν συνολικά 47 καθηγητές.

Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε το ποσό των 6.533.391 ευρώ για την εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας των μαθητών των τριών τάξεων Γυμνασίου, με μαθησιακά κενά ή προβλήματα μάθησης.

Οι μαθητές δύνανται να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, που υστερούν σε αυτούς τους τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Τα μαθήματα διαρκούν 45 λεπτά και οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν από μία έως πέντε ώρες καθημερινά μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα στο σχολείο και με διάλειμμα μεταξύ των ωρών πέντε λεπτά.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

-για την α’ τάξη: συνολικά 11 ώρες και συγκεκριμένα τρεις νεοελληνική γλώσσα, δύο αρχαία, τρεις μαθηματικά, μία ώρα φυσική και δύο ώρες αγγλικά.

-για τη β’ τάξη: συνολικά 12 ώρες και συγκεκριμένα τρεις νεοελληνική γλώσσα, δύο αρχαία, τρεις μαθηματικά, μία ώρα φυσική, μία ώρα χημεία και δύο ώρες αγγλικά.

-για τη γ’ τάξη: συνολικά 12 ώρες και συγκεκριμένα τρεις νεοελληνική γλώσσα, δύο αρχαία, τρεις μαθηματικά, μία ώρα φυσική, μία ώρα χημεία και δύο ώρες αγγλικά.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=