Αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές για τον ξυλοδαρμό στη δομή του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-21, 09:55:11
Αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές για τον ξυλοδαρμό στη δομή του Βόλου

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Μεταξύ αυτών και η καταγγελία από φιλοξενούμενο της «Κιβωτού» για όσα συνέβησαν σε εκείνον αλλά και άλλα παιδιά στη δομή στον Βόλο. Αφορμή ήταν μια κλοπή την οποία είχε καταγγείλει το καλοκαίρι εργαζόμενος της δομής.

«Μπήκαν τα μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα, ο άλλος τον χτυπούσε. Τους χτύπησαν άσχημα. Τον 17χρονο τον πλάκωσαν, του είχε πρηστεί το μάτι και το αυτί και έβγαζε αίματα, ούτε που ασχολήθηκαν και μετά είπαν ότι είδε εφιάλτη», είπε στο Mega φιλοξενούμενος της «Κιβωτού».

Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα.

Στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 19χρονο που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ’ εξακολούθηση από τον πατέρα Αντώνιο, έναν 16χρονο ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησής του, και έναν εργαζόμενο δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=