ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πρότυπα για έξοδο από την κρίση

νέα-πρότυπα-για-έξοδο-από-την-κρίση-291043

«Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί περιμένοντας μόνο την βοήθεια ξένων δυνάμεων ή τυχαία γεγονότα» επεσήμανε χθες από τον Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος «η πατρίδα μας έχει ανάγκη από πρότυπα. Από παραδείγματα.

Αν τα συγκεκριμένα παραδείγματα δεν προέρχονται απ’ όλους τους χώρους, τότε οι λύσεις θα είναι δύσκολες». Ο Μακαριώτατος κατέστησε σαφές ότι μόνο αν γίνει αντιληπτή η συγκεκριμένη θέση και «ρίξουμε βάρος ο καθένας στον εαυτό του, και δούμε την σωστή πορεία, τότε θα υπάρχει ελπίδα. Αν περιμένουμε από ξένες δυνάμεις ή τυχαία γεγονότα βοήθεια, η κρίση δεν θα ξεπεραστεί».

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος έφτασε χθες το απόγευμα στο Βόλο, επιστρέφοντας με το πλοίο από την Σκόπελο, όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αποκαλύπτοντας μάλιστα την πρόθεσή του να επισκεφτεί και την Αλόννησο στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Απαντώντας σε ερώτηση περί της τρέχουσας κρίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος επεσήμανε ότι τα σωστά πρότυπα που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, πρέπει να προέρχονται απ’ όλους τους χώρους, μηδέ εξαιρουμένης της πολιτικής και της Εκκλησίας. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον πολυδιάστατο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «η Εκκλησία βοηθάει πάρα πολύ, αλλά σκοπός της δεν είναι να δίνει χιλιάδες πιάτα φαγητό, ρούχα στους ανθρώπους ή αίμα για τις μεταγγίσεις κ.λ.π. Ο πρωτεύον σκοπός της Εκκλησίας, είπε, είναι να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο ώστε με το δικό της παράδειγμα, των στελεχών μας, να βγάλουμε πρότυπα ανθρώπων που θα βοηθήσουν και στους υπόλοιπους τομείς».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις εντυπώσεις του από την Σκόπελο, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για «ένα θαυμάσιο τριήμερο», για να προσθέσει ότι του προξένησε εντύπωση «η ομορφιά του νησιού, το κατάσπαρτο από σπουδαία μνημεία, με λαμπρή αρχιτεκτονική, με σπουδαίες εικόνες». Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος χαρακτήρισε την Σκόπελο «θησαυρό πολιτισμού». Τέλος, εξήρε «την ευγένεια των ανθρώπων, την προσήνεια, την περιποίηση, την φιλοξενία» και «γι’ αυτό, κατέληξε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι η επόμενη επίσκεψή μου θα είναι στην Αλόννησο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου