ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε μπαλκόνι παλιού κτηρίου

κατέρρευσε-μπαλκόνι-παλιού-κτηρίου-294175

Εβρεξε… μπαλκόνι χθες λίγο πριν τις 8 το απόγευμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο. Μεγάλα κομμάτια σοβά μαζί με τις σιδερόβεργες κατέρρευσαν από το μπαλκόνι εγκαταλελειμμένου κτηρίου, στη συμβολή με την Παύλου Μελά και προσγειώθηκαν πάνω σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ο οδηγός του το είχε σταθμεύσει προσωρινά στο πεζοδρόμιο για να μεταβεί για λίγα λεπτά σε κοντινό γραφείο.

Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος του μπετόν, που αποκόλλησε από το μπαλκόνι του διώροφου κτηρίου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί αναξιοποίητο και δείχνει εικόνα κατάρρευσης, που η σιδερένια σχάρα πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου λύγισε και το μπροστινό τζάμι του οχήματος έγινε θρύψαλα.

Έντρομοι ο οδηγός του οχήματος και ιδιοκτήτες κοντινών γραφείων και καταστημάτων πετάχτηκαν στο δρόμο, από το δυνατό θόρυβο που προκάλεσε η πτώση μεγάλου μέρους του μπαλκονιού.

Οι ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο είναι μεγάλες, όμως, όλοι έκαναν τον σταυρό τους που εκείνη τη στιγμή, το μένος του μπετόν εκδηλώθηκε πάνω σε όχημα και όχι σε διερχόμενο άτομο, που θα μπορούσε να βαδίζει στο πεζοδρόμιο αμέριμνος.

Τελικά, η παράνομη στάθμευση του αυτοκινήτου αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς όσοι στάθηκαν και κοιτούσαν τις φόλες που έμειναν στο μπαλκόνι, τις κοτρώνες που έπεσαν με δύναμη και την καταστροφή που προκάλεσαν στη σιδερένια οροφή του κτηρίου, δεν ήθελαν να σκεφτούν τι θα συνέβαινε εάν κάτω από το ετοιμόρροπο μπαλκόνι βρίσκονταν άνθρωπος…

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ειδοποίησε άμεσα τον ασφαλιστή του, την Τροχαία Βόλου για την καταγραφή των ζημιών και τον Δήμο Βόλου και προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διεκδικώντας την αποζημίωσή του.

Περίοικοι έλεγαν ότι πολλές φορές έχουν απευθυνθεί στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, ενημερώνοντας για την επικινδυνότητα του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, έχοντας διαβλέψει τη μερική κατάρρευση, που δεν άργησε μετά την έντονη βροχόπτωση.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου