ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα στελέχωσης στο Κ. Υ. Σκοπέλου

σοβαρά-προβλήματα-στελέχωσης-στο-κ-υ-σ-851206

Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου επισκέφθηκε ο Κώστας Καρτάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας. Μετά την επίσκεψη ο Κώστας Καρτάλης δήλωσε:
«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό τα Κέντρα Υγείας έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών σε πρώτο βαθμό και όσο το δυνατόν κοντύτερα στις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει στο προγραμματικό του πλαίσιο την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές. Δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν πιστεύει στα Κέντρα Υγείας, γι’ αυτό και άλλωστε τα διατηρεί υποστελεχωμένα τόσο σε ιατρικό, όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό και με ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.
Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δεν εξαιρείται της γενικής κατάστασης, καθώς αντιμετωπίζει τόσο προβλήματα στελέχωσης, όσο και εξοπλισμού και αυτό παρά το γεγονός ότι το νησί έχει να υποστηρίξει τους μόνιμους κατοίκους και τους υπερπολλαπλάσιους εποχιακούς επισκέπτες. Το αν το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νησιού οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που με υψηλό το αίσθημα καθήκοντος λειτουργούν το κέντρο.
Πιστεύω ότι υποχρέωσή μας είναι ο πολίτης να νιώθει ασφαλής, όπου και αν βρίσκεται, όσο χρονών και να είναι. Στα νησιά αυτή η υποχρέωση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Η πολιτεία πρέπει να εμπιστευτεί τα Κέντρα Υγείας και να επενδύσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την στελέχωση και τον εξοπλισμό τους. Η υγειονομική θωράκιση των νησιών δεν είναι πολυτέλεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου