ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος προβλήματα μαθητών ΑμεΑ και Ρομά

επί-τάπητος-προβλήματα-μαθητών-αμεα-κ-873337

Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Θεσσαλίας, αλλά και με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά είχε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους μαθητές με αναπηρίες που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας. Επίσης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της Ομοσπονδίας έγινε αναφορά σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν σε άτομα Α.Μ.Ε.Α. μετά την αποφοίτησή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Ρομά, τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την κ. Ζιάκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές Ρομά και εξέφρασαν τους κοινούς προβληματισμούς που αφορούν στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα. Αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της εκπαίδευσης στις ζωές των μαθητών για την εξέλιξη και βοήθεια της κοινωνίας των Ρομά, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της σχολικής διαρροής, εισηγούμενοι τον ρόλο του διαμεσολαβητή στη σχολική διαδικασία. Το προεδρείο συζήτησε με την κ. Ζιάκα το θέμα και κατέθεσε προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπισή του.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εδραίωση στενής συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ώστε με κοινή συντονισμένη προσπάθεια και με τη σύμπραξη του Υπουργείου και Πανεπιστημίων που πραγματοποιούν προγράμματα για Ρομά, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να κινητοποιήσουν τους μαθητές Ρομά προς τη συνεχή και αδιάλειπτη φοίτησή τους στα σχολεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου