ΤΟΠΙΚΑ

Ζαλίκας, ο εκλεκτός για τον κυανόλευκο πάγκο

ζαλίκας-ο-εκλεκτός-για-τον-κυανόλευκο-851206

Ο εκλεκτός του Κώστα Χρόνη για την τεχνική ηγεσία της Νίκης δεν είχε καμία σχέση με όλους τους υποψηφίους που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Χθες το μεσημέρι κατά τις δύο έφτασε στη Ν. Ιωνία και στα γραφεία της ομάδας στο Αθλητικό Κέντρο Ολγα Βασδέκη ο Νίκος Ζαλίκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο Κατερινιώτης τεχνικός είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο του κυανόλευκου συγκροτήματος και θα το οδηγήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά την αποχώρηση του Σταύρου Διαμαντόπουλου. Παράλληλα η Νίκη χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του ομογενή Καλαϊτζίδη και τις επαφές της για παραμονή του Ζαχαράκη.

Με Ζαλίκα στο «τιμόνι»
Ο Νίκος Ζαλίκας είναι ο νέος προπονητής της Νίκης. Μέχρι χθες το όνομά του το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό ο πρόεδρος Κώστας Χρόνης. Μάλιστα ανίδεοι για την επιλογή του δήλωναν και οι συνεργάτες του. Παρότι αναβλήθηκε λόγω καθυστέρησης η προγραμματισμένη παρουσίασή του, μετά από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Ζαλίκας έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα της Ν. Ιωνίας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ζαλίκας γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1962 στην Κατερίνη. Πέρυσι δούλεψε στην Λαμία και στον Πανσερραϊκό, στα πρωταθλήματα της Γ’ και της Β’ Εθνικής αντίστοιχα. Γυμναστής στο επάγγελμα αποφοίτησε το 1990 από το Πανεπιστήμιο του Νόβισαντ. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα την ίδια χρονιά από τα τμήματα υποδομής του Πιερικού. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητή, τον οποίο ακολούθησε και στον Ολυμπιακό. Το 2000 δούλεψε στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, ενώ εργάστηκε ως βοηθός στον Αρη και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο 44χρονος προπονητής είπε: «Η Νίκη έχει μείνει πίσω, αλλά θα προσπαθήσουμε να προλάβουμε και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Πήρα τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα θα ενισχυθεί στη συνέχεια».
Από την πλευρά του ο Κώστας Χρόνης, που για ακόμη μια φορά έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ, δήλωσε για την πρόσληψη του Νίκου Ζαλίκα: «Πήραμε ένα προπονητή που έχει την ίδια φιλοσοφία με την ομάδα. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Θα πάρουμε παίκτες και θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».

Πήρε Καλαϊτζίδη, μένει ο Ζαχαράκης
Σε ακόμη μια μεταγραφή προχώρησε χθες η Νίκη. Από την διοίκηση ανακοινώθηκε η απόκτηση του ομογενή Καλαϊτζίδη. Ο Καλαϊτζίδης είναι μέσος, αριστεροπόδαρος, 19 ετών και πέρυσι αγωνίζονταν στην Γ’ κατηγορία της Γερμανίας. Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονταν από τον νεοφώτιστο στην Α’ Εθνική Λεβαδειακό, που αποφάσισε να μην τον κρατήσει στο ρόστερ του. Επίσης όπως ανακοίνωσε η διοίκηση θα παραμείνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην ομάδα και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Ζαχαράκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου