ΤΟΠΙΚΑ

Φωτοβολταϊκά στις στέγες της ΕΒΟΛ

φωτοβολταϊκά-στις-στέγες-της-εβολ-294910

Φωτοβολταϊκά φύτρωσαν στις στέγες της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και μέσα στον τρέχοντα μήνα θα προχωρήσει και η σύνδεση με τη ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η παραλαβή των αιτήσεων ΟΣΔΕ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση αποδοχών στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Τα φωτοβολταϊκά που τοποθετήθηκαν στην ΕΒΟΛ είναι τα πρώτα από μια σειρά αντίστοιχων επενδύσεων που θα ακολουθήσουν από την ΕΑΣ Βόλου και έχουν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 100 KW.

Ειδικότερα μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κατασκευή των υπόλοιπων έξι πάρκων επίσης δυναμικής 100 KW το καθένα, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί πως τα έργα γίνονται με ίδια κεφάλαια της γαλακτοβιομηχανίας.

«Η ΕΑΣ θα έχει ένα σημαντικό κέρδος από την επένδυση με τα φωτοβολταϊκά» σημειώνει ο κ. Πρίντζος και προσθέτει πως ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία δανειακή υποχρέωση με αποτέλεσμα όλο το κέρδος να αποδίδεται κατευθείαν στην Ένωση.

Εν τω μεταξύ, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ήδη η ΕΑΣ έχει εξοφλήσει στο 85% των αγροτών την επιστροφή ΦΠΑ με την διαδικασία να συνεχίζεται όπως επίσης κανονικά προχωρούν και οι αιτήσεις ΟΣΔΕ. Πιο συγκεκριμένα δύο μεγάλα συνεργεία παραλαμβάνουν τις δηλώσεις σε Βελεστίνο και Βόλο, ενώ επτά ακόμα συνεργεία βρίσκονται στα υπόλοιπα χωριά όπου και εκτελούν επί τόπου τις δηλώσεις για τους παραγωγούς. Μέχρι και το τέλος του μήνα οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η καταχώρηση των αιτήσεων ΟΣΔΕ στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καμία μείωση στις αποδοχές των συνεταιριστικών υπαλλήλων

Για τη διατήρηση των αποδοχών των συνεταιριστικών υπαλλήλων στα σημερινά δεδομένα διαβεβαίωνε χθες ο κ. Πρίντζος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μετά από δημοσιεύματα που θέλουν να γίνονται αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις των συνεταιριστικών υπαλλήλων και μειώσεις αποδοχών θέλω να διαβεβαιώσω τους υπαλλήλους μας πως η ΕΑΣ Βόλου όπως δεν προχώρησε μέχρι σήμερα σε καμία μείωση μισθών δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις ούτε και τώρα» προσθέτοντας ότι οι αμοιβές θα παραμείνουν ως έχουν όσο η ΕΑΣ παραμένει υγιής και κερδοφόρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου