ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 47χρονος που απειλούσε τη σύζυγο και τον πεθερό του

στη-φυλακή-ο-47χρονος-που-απειλούσε-τη-σ-877631

Συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 47χρονο, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του και των πεθερικών του.

Ο κρατούμενος δικάστηκε χθες για δύο διαφορετικές υποθέσεις βίας στο σπίτι. Στην πρώτη υπόθεση, που σημειώθηκε τον Μάιο του 2021, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή στη σύζυγό του ενώπιον του ανήλικου παιδιού τους, απλή απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος πήγε στο πατρικό σπίτι της συζύγου του, χαστούκισε τον πεθερό του και του έβαλε μαχαίρι στον λαιμό, ζητώντας να του πει πού είναι η γυναίκα του και το παιδί. Στη συνέχεια αναζήτησε τη σύζυγό του στο σπίτι του θείου της, όπου εκείνη είχε βρει καταφύγιο, και μπροστά στην ανήλικη κόρη τους την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.

Η παθούσα εξεταζόμενη στο δικαστήριο περιέγραψε τα περιστατικά και ανέφερε ότι ο 47χρονος της προκάλεσε απερίγραπτο φόβο και τρόμο.

Από την πλευρά του ο πεθερός του κατηγορούμενου σημείωσε ότι «συνεχίζει να μας απειλεί ακόμη και σήμερα τηλεφωνώντας από τη φυλακή» και ζήτησε ασφάλεια και προστασία από την Πολιτεία για το παιδί και τους ίδιους.

Στη δεύτερη υπόθεση ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τελεσθείσα επικίνδυνη σωματική βλάβη, δύο απόπειρες επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας.

Τον Νοέμβριο του 2021 και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι των πεθερικών του, τους εξύβρισε και τους απείλησε, ενώ εκτόξευσε μεγάλη πέτρα στη μητέρα της συζύγου του, που την απέφυγε την τελευταία στιγμή, αλλά τραυματίστηκε στο πόδι.

Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας και τον 47χρονο να τρέπεται σε φυγή και να ακινητοποιείται σε κοντινή περιοχή.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, καθώς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, διότι ο κατηγορούμενος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας έδρας απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έχει μοναδικό στόχο να βγει από τη φυλακή, να πάει σπίτι του και να πραγματοποιήσει τις απειλές του. Ζητώντας την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά, επισήμανε ότι ο 47χρονος συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές ακόμη και σήμερα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, και δεν έδωσε τη δυνατότητα αναστολής της ποινής και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς έχει απασχολήσει τις αρχές αλλεπάλληλες φορές, ενώ κατά την περίοδο της κράτησής του είχε ζητήσει να εξεταστεί από ψυχιάτρους του Πανεπιστημιακού Λάρισας και κατά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο είχε αποπειραθεί να αποδράσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου