ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ανθρώπινο δράμα στον Βόλο: Εβαλε φωτιά στα υπάρχοντά του

νέο-ανθρώπινο-δράμα-στον-βόλο-εβαλε-φω-877673

Θλιβερό περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες οι πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές του Βόλου. Το πρωί άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος κυκλοφορεί στον δρόμο σαν άστεγος, πήγε στο σπίτι του, το οποίο έχει εγκαταλείψει, έβγαλε τα υπάρχοντά του στην αυλή και τα έβαλε φωτιά.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 09:24 και σήμανε άμεσα κινητοποίηση στις αρχές, όταν αναστατωμένοι γείτονες του ταλαιπωρημένου άνδρα καλούσαν σε βοήθεια.

Πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα έσπευσαν άμεσα σε βοήθεια, ενώ ειδοποιήθηκαν και αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου.

Ο 60χρονος βρισκόταν στην αυλή και έδειχνε να αναστατωμένος. Από τη μία φώναζε ότι θα τα βάλει όλα φωτιά και από την άλλη έτρεχε να σβήσει τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε τελικά να προχωρήσουν σε ενέργειες, καθώς η φωτιά έσβησε γρήγορα και αποχώρησαν.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα τον 60χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση έντασης και οδύνης.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για ακούσιο εγκλεισμό, όμως τελικά κρίθηκε ότι δεν έχρηζε περιορισμού και έτσι αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο 60χρονος κυκλοφορεί στους δρόμους σαν άστεγος. Αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αν και παλαιότερα ήταν γιατρός.

Παράλληλα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, είναι όμως μόνος και βιώνει ακραίας μορφής κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας σιτίζεται από τα σκουπίδια και περιφέρεται από συνοικία σε συνοικία. Βρίσκει στέγη όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος, ενώ κυνηγά γατάκια για να τα υιοθετήσει.

Δεν έχει στον Βόλο κανέναν συγγενή για να τον βοηθήσει, ενώ όποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης προτίθεται να τον συνδράμει, εκείνος αρνείται και για κανέναν λόγο δεν θέλει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επισημαίνεται ότι μόλις προχθές Πέμπτη πυροσβέστες κλήθηκαν να επέμβουν μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο κτίριο στο κέντρο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ότι ζούσε 43χρονος άστεγος ανάμεσα σε σκουπίδια και ποντίκια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου