ΤΟΠΙΚΑ

Και νέα εργα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε ο Πέτσας

και-νέα-εργα-αναβάθμισης-της-οδικής-ασ-878718

Εργο για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να αρχίσει να εξελίσσεται στο Νότιο Πήλιο. Πρόκειται για μεγάλο οδικό έργο, που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων, αλλά και την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων στις Μηλιές, το Δέλτα Νεοχωρίου και τη Χορεύτρα. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων του δρόμου Λεφοκάστρου – Καλάμου, του πρώτου έργου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και χθες δόθηκε στην κυκλοφορία, ως τμήμα «πολύ μεγαλύτερου έργου οδοποιίας, κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός.

Το έργο, που εγκαινιάστηκε χθες, αφορά στην ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού μήκους τριών χιλιομέτρων, η οποία συνδέει το Λεφόκαστρο με τον Κάλαμο. Η διέλευση της οδού ήταν εξαιρετικά δυσχερής τον χειμώνα, με αποτέλεσμα αγρότες να χρειάζεται να διανύουν διπλάσια διαδρομή για να πάνε στα κτήματά τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, δόθηκε σε χρήση ο νέος ασφαλής και σύντομος δρόμος, που αναμένεται να εξυπηρετεί και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Εγκαινιάζουμε το τμήμα ενός δρόμου, που ανοίγει μια άλλη σελίδα στην περιοχή. Θα βοηθήσει πολύ στην πρόσβαση και για λόγους που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Χαίρομαι να πω ότι είναι ένα μικρό τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου έργου οδοποιίας, κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούμε από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος προανήγγειλε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και μεγάλου έργου, που αφορά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Νότιο Πήλιο. Οπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Δίνουμε σημαντικά χρήματα για την οδοποιία και έχουμε και άλλα έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα οποία συζητούμε με τη δημοτική αρχή. Πρόκειται για έργα ύδρευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού, που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ο υφυπουργός Φυσικών Καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος μίλησε για ένα σημαντικό έργο υποδομής, που παραδίδεται στους πολίτες. «Το υπουργείο Εσωτερικών υλοποιώντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχει διαθέσει εκατομμύρια σε πολλούς δήμους της χώρας και δη στη Μαγνησία για έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται», ανέφερε.

Για ένα έργο μικρού κόστους, αλλά μεγάλης αξίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. «Σήμερα (σ.σ. χθες) εγκαινιάσαμε ένα έργο, που δεν ήταν μεγάλου κόστους, μόλις 1.000.000 ευρώ, αλλά μεγάλης υπεραξίας, αφού συνδέει δύο τουριστικούς προορισμούς το Λεφόκαστρο και τον Κάλαμο και αναδεικνύει μία ολόκληρη περιοχή αγροτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, η οποία δεν διέθετε κατάλληλη πρόσβαση μέχρι σήμερα. Με δύο λόγια, ένα έργο μικρού κόστους, αλλά μεγάλης αξίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η οδική σύνδεση Καλάμου – Λεφοκάστρου είναι σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας, Αθανάσιο Λιούπη, το πρώτο οδικό έργο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που εγκαινιάζεται σε πανελλήνιο επίπεδο. «Είναι το πρώτο οδικό έργο από ένα μεγάλο σύνολο έργων στο Νότιο Πήλιο και είναι και το πρώτο του «Αντ. Τρίτσης» πανελληνίως. Αρα λοιπόν βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο στην ασφάλεια μετακίνησης των πολιτών, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και γενικότερα στην οικονομία», είπε ο κ. Λιούπης.

«Καλωσορίζουμε τον Στ. Πέτσα, που επισκέπτεται για άλλη μια φορά τον νομό Μαγνησίας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την καλή συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και την τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μίλησε για πρωτοφανή εξωστρέφεια της κυβέρνησης και για χρήματα που έχουν επενδυθεί στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα οι δήμοι και ο νομός να έχουν αλλάξει μορφή.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός ανέφερε ότι ο δρόμος, που εγκαινιάστηκε χθες, ουσιαστικά εγκαινιάζει και μια σειρά έργων σε συνολικά 27 δρόμους της περιοχής, οι οποίοι θα δώσουν προοπτική δεκαετίας στο Νότιο Πήλιο.

Στη σύσκεψη στο δημαρχείο

Μετά τα εγκαίνια του δρόμου, ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή, όπου μαθητές τον χειροκρότησαν με ενθουσιασμό, όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου.

Στην αναγκαιότητα του έργου αναφέρθηκε ο κ. Μιτζικός στη σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο, υπογραμμίζοντας ότι σε ολόκληρο τον δήμο δεν υπάρχει ούτε ένα κλειστό γυμναστήριο για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Ο ίδιος έθεσε και ζήτημα για την κτιριακή επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου – Λυκείου Αργαλαστής, όπου φιλοξενείται και το ΕΠΑΛ της περιοχής, στο οποίο από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσει και γ’ τάξη και απαιτούνται χώροι.

Ο κ. Μιτζικός τόνισε επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή και δημιουργίας παιδικού τμήματος στον υφιστάμενο παιδικό σταθμό της Κορώπης. «Σε ολόκληρο τον δήμο δεν λειτουργεί ούτε ένας βρεφονηπιακός σταθμός», σημείωσε ο δήμαρχος.

Τέλος, κατέθεσε πρόταση για επισκευές στα προαύλια των σχολείων, ενώ ζήτησε ανακατανομή των πόρων της αυτοδιοίκησης ΚΑΠ και ΣΑΤΑ για την κάλυψη των αναγκών του δήμου. «Αυτή τη στιγμή από τους ΚΑΠ δεν καλύπτουμε ούτε το μισθολογικό κόστος, με αποτέλεσμα κάθε μήνα να δημιουργείται έλλειμμα 90.000 ευρώ περίπου», σημείωσε ο κ. Μιτζικός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου