ΤΟΠΙΚΑ

Κύκλωμα έστησε παγίδα τρόμου: Νέα απάτη με «μαϊμού» τροχαίο

κύκλωμα-έστησε-παγίδα-τρόμου-νέα-απάτ-878961

Εδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για να σώσει την κόρη του, για την οποία τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση. Εδωσε χρυσά κοσμήματα, λίρες, ποσό 8.000 ευρώ. Ηθελε μόνο να γίνει καλά η κόρη του και να τελειώσει άμεσα η περιπέτεια. Ομως, η κόρη του ούτε κινδύνευε, ούτε είχε τροχαίο!

Θύμα του κυκλώματος με τα «μαϊμού» τροχαία έπεσε στον Βόλο 89χρονος Βολιώτης τον περασμένο Αύγουστο και η υπόθεση βρίσκεται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Ο ηλικιωμένος έχασε από τη μία στιγμή στην άλλη κάθε αντικείμενο αξίας στο σπίτι. Κλαίει για τις οικονομίες του, που είχε συγκεντρώσει με μεγάλο αγώνα.

Δεν γνώριζε ότι ο άγνωστος άνδρας που του μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν απατεώνας. Σοκαρίστηκε ακούγοντάς τον να τον ενημερώνει ότι ήταν επείγουσα ανάγκη να καταβάλει ποσό 82.000 ευρώ για να γίνει καλά η κόρη του, η οποία υποτίθεται ότι είχε ατύχημα.

Θόλωσε το μυαλό του μέσα στον πανικό και την αναστάτωση. «Ελα σπίτι, θα σου δώσω ό,τι έχω», απάντησε στον επιτήδειο, καθώς προείχε η υγεία του συγγενικού του προσώπου και ύστερα όλα τα υπόλοιπα.

Από τη μία στιγμή στην άλλη παρουσιάστηκε στο σπίτι του άτομο άγνωστο, πρόθυμο να βοηθήσει δήθεν τον ηλικιωμένο να ξεπεράσει τη φουρτούνα.

Ο ηλικιωμένος του εξήγησε πως δεν είχε τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, όμως μπορούσε να του δώσει κοσμήματα αξίας, λίρες και 8.000 ευρώ. Τα έδωσε όλα στον επιτήδειο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε καπνός και έμεινε να περιμένει νεότερα.

Οταν αντιλήφθηκε ότι η κόρη του ήταν καλά και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, ήταν πλέον αργά. Είχε χαθεί κάθε ίχνος τόσο από το άτομο, που με περίσσιο θράσος παρουσιάστηκε στο σπίτι του, όσο και από το άλλο άτομο, που του μιλούσε στο τηλέφωνο.

Χρειάστηκε χρόνο για να ξεπεράσει το σοκ, που υπέστη. Από τη μία να φοβάται για τη ζωή της κόρης του και από την άλλη να πέφτει θύμα απάτης.

Ολα έγιναν γρήγορα, με τους απατεώνες να ποντάρουν στον αιφνιδιασμό του ηλικιωμένου και την αναστάτωσή του από την επείγουσα ανάγκη, ώστε να μην έχει χρόνο να σκεφτεί και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες, που του μετέφεραν.

Με δάκρυα χαράς πληροφορήθηκε ότι η κόρη του ήταν καλά, αλλά και ζάλη από την πλεκτάνη, που είχε στηθεί σε βάρος του.

Οταν διαπίστωσε τι συνέβη, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απάτη.

Η υπόθεση του ηλικιωμένου πήρε άμεσα τον δρόμο της δικαιοσύνης με την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου να διατάζει προκαταρκτική εξέταση. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί να λάβει καταθέσεις και να διαλευκάνει την υπόθεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου