ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για βοήθεια σε 60χρονο άστεγο στον Βόλο

εκκληση-για-βοήθεια-σε-60χρονο-άστεγο-στ-878975

Δραματική έκκληση απευθύνουν οικεία πρόσωπα του 60χρονου οικοδόμου, που βρίσκεται στον δρόμο λόγω οφειλών, να βρεθεί ένα παλιό σπιτάκι να στεγάσει τον εξαθλιωμένο πολίτη μέχρι να τακτοποιηθεί από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου εκκρεμεί η αίτησή του για φιλοξενία σε δομή.

Παρακαλούν όποιον διαθέτει ένα τέτοιον χώρο να τον διαθέσει επί πληρωμή, με ποσό της τάξεως των 100-150 ευρώ τον μήνα, για το οποίο εγγυούνται για την καταβολή του, ώστε ο 60χρονος να μην κοιμάται κάτω στον μπετόν και να έχει να πιεί έστω ένα ποτήρι νερό.

Εναν μικρό χώρο θέλουν, όχι με πολυτέλειες, στον οποίο ο ταλαιπωρημένος πολίτης θα μπορεί να μένει δίχως πλέον να είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες, προσωρινά και πρόχειρα, μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Είναι πολύ ταλαιπωρημένος και δεν αντέχει άλλο να βρίσκεται στον δρόμο», επισημαίνουν απευθύνοντας θερμή παράκληση και αδυνατώντας δυστυχώς να βοηθήσουν οι ίδιοι τον 60χρονο με άλλον τρόπο.

«Δεν μπορώ. Δεν αντέχω άλλο. Κρυώνω!», λέει με κάθε ευκαιρία ο άστεγος, ο οποίος είναι πλέον για μεγάλο διάστημα άστεγος και απερίγραπτα κουρασμένος με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι οικείοι του τού πηγαίνουν τα απαραίτητα, ώστε να μην κοιμάται στο τσιμέντο, και τρόφιμα, ενώ για τη σίτισή του φροντίζουν και οι επιχειρηματίες βλέποντάς τον να περιφέρεται μόνος και ανήμπορος.

Ο 60χρονος είναι άνεργος. Παλαιότερα έμενε με την υπερήλικη μητέρα του, η οποία λόγω των προβλημάτων υγείας μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο Βόλου και έκτοτε έμεινε μόνος.

Χωρίς εργασία όμως άρχισαν γρήγορα να συσσωρεύονται οφειλές από απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, μέχρι που μοιραία τον απομάκρυναν από την οικία του.

Επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν πως πρόκειται για ήσυχο άνθρωπο, που δεν ενοχλεί ποτέ κανέναν, ο οποίος περιφέρεται στο κέντρο του δρόμου και το βράδυ κοιμάται κάτω από τις σκαλωσιές του υπό ανακατασκευή κτιρίου, σε μέρος που είναι σκοτεινό και μακριά από τα φώτα της πόλης. Αν δεν δοθεί σύντομα λύση, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου