ΤΟΠΙΚΑ

Εμφραγμα στο Βόλο με 37.000 νέα οχήματα

εμφραγμα-στο-βόλο-με-37-000-νέα-οχήματα-851206

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε ο “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ” με τη συνδρομή του αρμόδιου αντινομάρχη Νικόλαου Ντίτορα, από το 2001 μέχρι και το 2006 κυκλοφόρησαν συνολικά 23.000 νέα αυτοκίνητα σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, ενώ παράλληλα έγιναν 23.000 μεταβιβάσεις υφιστάμενων αδειών. Άρα γίνεται λόγος για ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους της πόλης, καθώς αν προστεθούν σε αυτά και τα παλαιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν πριν το 2001, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τις 50.000. Τόσα, δηλαδή, όσο σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης του Βόλου, δίνοντας μια αναλογία δύο κατοίκων ανά Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Η αύξηση αυτή των κινούμενων τροχοφόρων στη Μαγνησία έχει προκαλέσει πλείστα προβλήματα, κυρίως όσον αφορά στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το ζήτημα έχει καταστεί Γόρδιος δεσμός. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρίες στο κέντρο του Βόλου έχουν κατασκευάσει εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης με πολυώροφα γκαράζ, το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης, με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο έντονο εξ αιτίας της συνεχόμενης αύξησης των τροχοφόρων. Εκτός όμως από την κυκλοφορία των νέων Ι.Χ. αυτοκινήτων, την τελευταία πενταετία καταγράφεται μεγάλη αύξηση και στην κυκλοφορία δικύκλων, όσο και σε αυτή των φορτηγών αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα δίκυκλα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών του νομού, την τελευταία πενταετία κυκλοφόρησαν επίσης 9.500 δίκυκλα και περί τα 4.700 φορτηγά αυτοκίνητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός τζίρος για την αγορά οχημάτων στο νομό Μαγνησίας την τελευταία πενταετία ξεπέρασε τα 500.000.000 ευρώ, δηλαδή 100.000.000 ετησίως. Με δυο λόγια οι κάτοικοι της Μαγνησίας κάθε χρόνο δαπανούν χρήματα ίσα με τα κονδύλια που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο του Περιφερειακού δρόμου, προκειμένου να… αμβλυνθεί το… κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου