ΤΟΠΙΚΑ

Γεύματα σε 30 δημοτικά σχολεία εντός του μήνα

γεύματα-σε-30-δημοτικά-σχολεία-εντός-του-879634

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει φέτος σε 30 δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας η παροχή σχολικών γευμάτων σε 2.580 μαθητές περίπου, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για έναν θεσμό, αυτόν της παροχής ζεστού γεύματος στα σχολεία, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα. Τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Προάγεται δηλαδή στη νέα γενιά η υγιεινή, μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Φέτος ο θεσμός συμπληρώνει πέντε χρόνια. Ωστόσο πέρυσι το πρόγραμμα είχε διακοπεί αιφνιδιαστικά στη Μαγνησία, την 1η Μαρτίου, λόγω εμπλοκής στον διαγωνισμό και έως τέλος του σχολικού έτους δεν είχε ξεκινήσει ξανά. Τα τελευταία χρόνια, τα σχολικά γεύματα έρχονται να καλύψουν και μία κοινωνική ανάγκη. Αυτή της σίτισης μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είχε ενισχυθεί για τον συγκεκριμένο λόγο, αν και γεύματα οι μαθητές της Μαγνησίας είχαν παραλάβει λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων και για σχεδόν ενάμιση μήνα έως το τέλος Φεβρουαρίου, πριν τη διακοπή τους.

Για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 185.311 μαθητές Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι φοιτούν σε 1.353 σχολικές μονάδες. Μεταξύ αυτών, 2.580 μαθητές από 30 δημοτικά σχολεία στη Μαγνησία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης 28 σχολεία της Λάρισας, 25 της Καρδίτσας και 20 των Τρικάλων, με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Πολύζο να υπογραμμίζει ότι «ο νομός συμμετέχει με τον μεγαλύτερο αριθμό σχολείων».

Τα σχολεία, στα οποία θα ξεκινήσει εντός του μήνα η διανομή των σχολικών γευμάτων είναι τα εξής, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:

-1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Ανω Λεχωνίων

-2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Κάτω Λεχωνίων

-3ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς – Δράκειας

-5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-16ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-17ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

-2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

-1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

-11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και

-1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου