ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχο των οικονομικών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

ελεγχο-των-οικονομικών-του-συλλόγου-ε-879722

Πλήρη έλεγχο των οικονομικών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ. Η παράταξη ζήτησε έλεγχο τόσο της πρόσφατης διαχείρισης όσο και για προηγούμενες θητείες (κατάσταση του ταμείου του συλλόγου, κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του που περιέχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, διάθεση κονδυλίων για δραστηριότητες.

«Η παράταξη μας έχει επανειλημμένα ζητήσει, από την προηγούμενη κιόλας θητεία έναν τέτοιο έλεγχο. Η παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» που απαρτίζει το προεδρείο του Συλλόγου αρνήθηκε τον έλεγχο, όπως έχει κάνει επανειλημμένα και στο παρελθόν. Ο τακτικός έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στα μέλη του και αναντικατάστατο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία ενός συνδικαλιστικού σωματείου. Δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση δικαιολογία το ότι υπήρξαν τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλες αλλαγές στο πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου που δεν επέτρεψαν δήθεν την ομαλή λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου. Όλοι τους έχουν συλλογική ευθύνη ως παράταξη για την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ και υποστηρίζει ότι «ο έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου, δηλαδή η εξασφάλιση της σωστής διαχείρισης της συλλογικής περιουσίας των μελών, δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα συζήτησης μόνο μια φορά κάθε τρία χρόνια».

Η παράταξη μάλιστα επισημαίνει ότι «η συνεχιζόμενη σιωπή του προεδρείου και της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» σχετικά με τα οικονομικά του Συλλόγου μας και η διαφαινόμενη προσπάθεια τους να εμποδίσουν τον έλεγχο δημιουργεί πλέον σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη διαχείριση των εισφορών των συναδέλφων που έχουν υποχρέωση να περιφρουρούν «ως κόρη οφθαλμού».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με σαφείς αιχμές: «Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες όλο και πληθαίνουν. Το πρόσφατο περιστατικό όπου ο πρώτος μετά τις εκλογές πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε από το ταμείο οδοιπορικά για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ, όντας μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πήρε οδοιπορικά και από την Ομοσπονδία, φανερώνει το πλήρες ξεχαρβάλωμα στο οποίο έχει οδηγήσει τα οικονομικά του Συλλόγου το προεδρείο. Η επιστροφή των χρημάτων στο Σύλλογο μετά εορτής δεν ξεπλένει τις αμαρτίες κανενός.

Για να μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν ως κάστρα υπεράσπισης των συμφερόντων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και δημάρχους, πρέπει να λειτουργούν με όρους δημοκρατίας, συλλογικότητας, πλήρους οικονομικής διαφάνειας και συνεχούς ενημέρωσης των μελών τους για όλα τα ζητήματα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου