Συγκέντρωση σωματείων στις 11 Οκτώβρη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-05, 21:31:17
Συγκέντρωση σωματείων στις 11 Οκτώβρη

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Σήμερα διάφορα σωματεία είχαν σύσκεψη στο Μεταξουργείο του Βόλου και αποφάσισαν την συγκέντρωση της 11ης Οκτωβρίου.

Στην σημερινή συζήτηση αναδείχτηκε η αγωνία όλων για την ακρίβεια που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες που κουτσουρεύει ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο λαϊκό εισόδημα.

Ταυτόχρονα τονίστηκε πως «Το πραγματικό δίλημμα αυτής της περιόδου είναι ο συμβιβασμός και ανοχή στην πολιτική που τσακίζει τον λαό και προσπαθεί να του φορτώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης, του πολέμου, των ανταγωνισμών για την Ενέργεια; `Η οργάνωση της πάλης για να ανασάνουν η εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια;

Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της Ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης τύπου «pass» και voucher ή από μια άλλου είδους "προσαρμογή" που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά».

 Τα Σωματεία και οι Φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη καλούν κάθε συνδικαλιστικό Σύλλογο, κάθε συνδικαλιστή και μαζικό φορέα να συμμετέχει στην συγκέντρωση της Τρίτης 11 Οκτώβρη, στην Πλ. Ελευθερίας διεκδικώντας:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους στις 2 ΒΙ.ΠΕ. κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών και στους εργαζόμενουςστο εμπόριο. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.
  • Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές από :

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και Ποτών

Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Βόλου

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=