ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικοί φορείς της Μαγνησίας καθάρισαν τον Αναυρο

κοινωνικοί-φορείς-της-μαγνησίας-καθά-880897

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών (17 Σεπτεμβρίου) και τη Διεθνή Ημέρα των Νοηματικών Γλωσσών (23 Σεπτεμβρίου), τρεις κοινωνικοί φορείς της Μαγνησίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν την ακτή ΝΟΒ Αναύρου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά από μια μακρά περίοδο κοινωνικής απομόνωσης και περιορισμών λόγω της πανδημίας, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ- Πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας εφήβων και νεαρών ενηλίκων και των οικογενειών τους, η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΆΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα και το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη σε υλικά της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, οργάνωσαν και υλοποίησαν μία κοινή παρέμβαση στην περιοχή του Αναύρου θέλοντας να στείλουν πολλαπλά μηνύματα στην τοπική κοινωνία:

  • Η κοινωνική παρέμβαση ανεξάρτητα από το Φορέα και την ομάδα ωφελουμένων, οφείλει να στηρίζεται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στο περιθώριο.
  • Οι φορείς και οι άνθρωποι μπορούν να βρουν κοινή γλώσσα επικοινωνίας που θα εξυπηρετεί τον εκάστοτε κοινό στόχο αναφοράς
  • Το περιβάλλον και η προστασία του μας αφορά όλους και είναι και στο χέρι μας να κάνουμε κάτι για να το προστατεύσουμε.
  • Συνεργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα και περισσότερο να μειώσουμε τις αποστάσεις και να μεταδώσουμε το μήνυμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς που στηρίζει όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 43 άτομα, μέλη και στελέχη των συνεργαζόμενων οργανώσεων, που κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν, πάρα τη διαφορετικότητα γλώσσας, κουλτούρας και προσωπικών βιωμάτων.

Και όλο αυτό επισφραγίστηκε στο τέλος με τη συμμετοχή τους σε ένα τραγούδι στη Νοηματική. «Think of Me» .

Πληροφορίες: 24210 23439, 24210 77055 (Κα Πόπη Θεοδωράκη-ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ)

2428091616/413 (Κα Μαντζάρα Ανθή- Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού)

2428099939 (Κα. Τζούδα Κωνσταντίνα Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΆΡΣΙΣ στην Μακρινίτσα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου