ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο η φετινή πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος

στον-βόλο-η-φετινή-πανελλαδική-συνδιά-881337

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας οργανώνει κάθε χρόνο Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με συμμετοχή των παραρτημάτων από όλη την Ελλάδα, με ένα θέμα που είναι συνυφασμένο με τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά θέματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και ιδιαίτερα τη γυναίκα.

Κάθε χρόνο οργανώνεται σε διαφορετική πόλη, όπου υπάρχει παράρτημα της Ε.Γ.Ε. Φέτος η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα γίνει στον Βόλο, το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 με θέμα «Ενδοικογενειακή Βία- Η μάστιγα των γυναικοκτονιών».

Mάλιστα, επειδή η φετινή Συνδιάσκεψη συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ενωση Γυναικών Ελλάδος, έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στην εκδήλωση και ειδικό αφιέρωμα.

Η Συνδιάσκεψη χωρίζεται σε δύο μέρη: α) το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, στις 10.00, θα γίνει η έναρξη με ομιλητές/τριες επιστήμονες, που έχουν γνώση του θέματος, ενώ β) το απόγευμα θα συζητηθούν θέματα ιδεολογικά και οργανωτικά ανάμεσα στα μέλη της Ε.Γ.Ε.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα των προέδρων του τοπικού παραρτήματος Βόλου της Ε.Γ.Ε. Βάσως Κυριαζή, ενώ θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός της προέδρου του πανελλήνιου διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας Δέσποινας (Ντένας) Λογιάδου και της προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Θεσσαλίας Λίας Ρογγανάκη.

Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων συλλόγων που θα παραβρίσκονται, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Για τη γενοκτονία που συντελέστηκε θα μιλήσει ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, που για χρόνια επίσης θήτευσε ως πρόεδρος στο ΔΣ της Ενωσης Ποντίων ν. Μαγνησίας.

Στη συνέχεια η εκδήλωση θα εστιάσει στο θέμα της ενδοικογενειακής βίας και της μάστιγας των γυναικοκτονιών. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Γαργάλα- Μάγγου, δικηγόρος παρ’ εφέταις στον Βόλο, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (mediator), Μέλος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, και πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, καθώς επίσης η Φιλίτσα Κουλούμπαρδου, ψυχολόγος, υπεύθυνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών δήμου Βόλου.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τις εκπροσώπους των παραρτημάτων από όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου