ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δυνατό «δίδυμο» κάτω από τα δοκάρια

δυνατό-δίδυμο-κάτω-από-τα-δοκάρια-881378

Στην 10η εβδομάδα προετοιμασίας μπαίνει από σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, περιμένοντας πλέον να μάθει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και πριν από αυτό τη συγκρότηση των ομίλων και την κλήρωση, συνεχίζοντας και τα φιλικά παιχνίδια με ομάδες της κατηγορίας…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός «περιμένει» όμιλο με 16 ομάδες, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Οκτωβρίου, που λήγει και η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής, ενώ για την Κυριακή 9/10 έχει προγραμματίσει το 9ο του φιλικό παιχνίδι και αυτή τη φορά αντίπαλος θα είναι ο ΠΟ Ελασσόνας στον Βόλο και μάλιστα έχει ζητηθεί για έδρα το γήπεδο της Νεάπολης.

Η βολιώτικη ομάδα ειδικά στα τρία τελευταία τεστ με ομάδες της κατηγορίας (με ΑΟ Υπάτου, Διγενή Νεοχωρίου και Δωριέα Αγιάς) έχει δείξει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα έχοντας πετύχει και 8 γκολ, τη στιγμή που στα τρία προηγούμενα (με Εθνικό Κεραμιδίου, ΠΟ Φήκης και Ηρακλή Λάρισας) είχε μείνει στο 0-0.

Αυτή η σταδιακή βελτίωση ικανοποιεί τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη που κρατά πάντως χαμηλούς τόνους, αν και βλέπει να βγαίνουν στο γήπεδο όλα αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις. Ο Σάκης Θεοδοσιάδης έχει δηλώσει πως η ομάδα είναι σε διαδικασία «μονταρίσματος» και από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει χαρακτήρα και προσωπικότητα, ενώ είναι ικανοποιημένος από αυτή τη βήμα – βήμα βελτίωση, ομαδικά και από όλους τους παίκτες και μάλιστα στο τελευταίο ματς προς το τέλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς τονίζοντας πως όλοι πρέπει να νοιώθουν ισότιμοι και να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος και για νέες προσθήκες και ειδικά στην θέση του τερματοφύλακα όπου υπάρχει ο Καβουσάκης και θα αποκτηθεί και ο Βρονταράς η ομάδα θα έχει ένα δυνατό δίδυμο εμπειρίας…

Ο Σπύρος Βρονταράς προπονείται εδώ και καιρό στον Άγιο Γεώργιο και αφού θα μείνει μόνιμα στον Βόλο τελικά θα παίξει και στον Ολυμπιακό. Άλλωστε πρόκειται για έναν πολύ ικανό τερματοφύλακα, με μεγάλη εμπειρία και παρά τα 37 του χρόνια συνεχίζει να είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ο Ολυμπιακός και με τον Ζαχαρία Καβουσάκη, θα έχει ένα «δίδυμο» ανώτερης κατηγορίας.

Ο Σπύρος Βρονταράς τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στον Αιολικό Μυτιλήνης και πέρυσι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατέγραψε 17 συμμετοχές. Είναι 37 χρόνων με μεγάλη καριέρα, έχοντας φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των Πανθρακικού (έπαιξε στην Α’ Εθνική), Ξάνθης, Φωκικού, Παναχαϊκής, Κέρκυρας, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Νίκης Βόλου και Καβάλας. Συνολικά έχει να επιδείξει 28 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 121 στη Β’ κατηγορία και 53 στη Γ’ Εθνική.

Όπως ο Βρονταράς έτσι και ο Ζαχαρίας Καβουσάκης έχει αγωνιστεί και στην Α’ Εθνική. Ο 33χρονος τερματοφύλακας για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ρόστερ του Εργοτέλη, από το 2008 μέχρι το 2015, έχοντας και 27 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και μια φορά στη Β΄ Εθνική, ενώ έχει πανηγυρίσει ανόδους στη μεγάλη κατηγορία τόσο με τον Εργοτέλη όσο και με τη Λάρισα, και «ανέβηκε» κατηγορία με τον Πανσερραϊκό, ενώ ήταν πρωταθλητής με τον Αστέρα Αμαλιάδας στη Γ’ Εθνική.

Στην ΑΕΛ έπαιξε 4 φορές στην Α’ και 8 στη Β’ Εθνική, ενώ το 2017 πέρασε από τον Παναιτωλικό χωρίς όμως να αγωνιστεί.

Η συμφωνία και με τον Σπύρο Βρονταρά κάνει τον Ολυμπιακό πολύ δυνατό κάτω από την εστία, ενώ υπάρχουν και οι νεαροί Ρωμανός Χαρχαλάκης και Γιάννης Κοκκώνης που δουλεύουν υπό την επίβλεψη του Λευτέρη Φούτρη και βελτιώνονται καθημερινά.

Επίσης στον Ολυμπιακό υπάρχει και επιθετική προσθήκη καθώς ο 19χρονος Δημήτρης Θεοδωρίδης που προπονείται με τη βολιώτικη ομάδα, και έπαιξε και στο τελευταίο φιλικό έδειξε πως μπορεί να προσφέρει.

Ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, έπαιξε στον ΑΟ Καρδίας πήρε σημαντικές εμπειρίες με τους Νέους του Αστέρα Τρίπολης, αλλά αγωνίστηκε και στον Πανσερραϊκό έχοντας 5 συμμετοχές στη FL (είχε αγωνιστεί 6’ σε ματς που ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 στις Σέρρες), κι άλλες 5 πέρσι στη SL2 (και παίζοντας στο 2ο 45λεπτο στο Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2).

Πέρσι στο δεύτερο μισό πήγε στον Μακεδονικό, παίζοντας 9 παιχνίδια και έχοντας κι ένα γκολ.

Ο Δ. Θεοδωρίδης (γεννημένος στις 8 Αυγούστου 2002) το 2021 είχε δοκιμάσει την τύχη του και στην Ολλανδία «δοκιμαζόμενος» για αρκετές μέρες από την ομάδα της Ουτρέχτης, τώρα θεωρείται ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου