ΤΟΠΙΚΑ

«Χάλκινες» μαθήτριες στη Ρομποτική

χάλκινες-μαθήτριες-στη-ρομποτική-881410

«Χάλκινες» αναδείχθηκαν Βολιώτισσες μαθήτριες που συμμετείχαν στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Πρόκειται για μαθήτριες του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου, οι οποίες με το ρομπότ τους κατέκτησαν την τρίτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και απέσπασαν βραβείο «καλύτερης συνεργασίας».

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου και η ομάδα ρομποτικής του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου, ήταν οι μοναδικές από τη Μαγνησία, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό WRO Hellas, εκπροσωπώντας τη δημόσια εκπαίδευση. Άλλη μία συμμετοχή από τη Μαγνησία, προήλθε από το εκπαιδευτικό κέντρο ΑΤΟΜ, η ομάδα του οποίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του Γυμνασίου.

Ηταν οι προκριματικοί αγώνες που έδιναν στους νικητές το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Η ομάδα του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Βόλου, αποτελούνταν από τις μαθήτριες Χριστίνα Τσιμπίδη και Αποστολία Παλαιολόγου, τις οποίες συνόδευσε ο καθηγητής τους, Σάββας Τσοκάλης.

Οι μαθήτριες κατασκεύασαν με lego το ρομπότ EV3, το οποίο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις αποστολές του στις πίστες του διαγωνισμού. «Πρόκειται για ένα ρομποτάκι, το οποίο προγραμματίζεται να αναγνωρίζει, να ανιχνεύει συγκεκριμένα υλικά, να τα εντοπίζει στον χώρο, να τα συλλέγει και να τα οδηγεί σε άλλο σημείο της πίστας. Τα υλικά που κλήθηκε να εντοπίσει το ρομποτάκι ήταν συγκεκριμένου χρώματος και υλικού, μπορεί όμως να επεκταθεί στον εντοπισμό χημικών υλικών, όπως οι μπαταρίες που οδηγούνται στην ανακύκλωση», αναφέρει ο καθηγητής κ. Τσολάκης.

Οι μαθήτριες μπορεί να μην πήραν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα, κατέκτησαν όμως την τρίτη θέση πανελλαδικά και απέσπασαν το βραβείο καλύτερης συνεργασίας.

Τιμητική ήταν και η 12η θέση που έλαβε η ομάδα του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και πάλι υπό την καθοδήγηση του κ. Τσολάκη και τη συμμετοχή των μαθητριών Ιωάννας Τσολάκη, Σοφίας Παπασταματίου και Αννας Μαρίας Ταντολούρη. Επίσης η ομάδα του Γυμνασίου απέσπασε το βραβείο της καλύτερης παρουσίας στον διαγωνισμό.

«Ημασταν τα μοναδικά δημόσια σχολεία που συμμετείχαμε από τη Μαγνησία στον διαγωνισμό που κυρίως λαμβάνουν μέρος ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Τα παιδιά χάρηκαν για τη συμμετοχή τους και ικανοποιήθηκαν από τις διακρίσεις που είχαν», σημειώνει ο κ. Τσολάκης.

2η η ομάδα του ΑΤΟΜ

Τη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο κατέλαβε η ομάδα του εκπαιδευτικού κέντρο ΑΤΟΜ στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου από τον WRO Hellas.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Δημήτρη Αστρά, Λευτέρη Σαμιώτη και Γιάννη Κοσμίδη και προπονητή τον Θρασύβουλο Φαρμάκη έλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία της μόλις δύο πόντους πίσω από την ομάδα που προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που φέτος θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η ομάδα κρατούσε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα το οποίο και χάθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Συνέπεια της εξαιρετικής παρουσίας της ομάδας ήταν η βράβευσή της ως η ομάδα με το καλύτερο πρόγραμμα, ως η μοναδική που βαθμολογήθηκε δύο φορές με περισσότερους από 100 πόντους.

Στην αντίστοιχη κατηγορία του Δημοτικού το ΑΤΟΜ έλαβε μέρος με δύο ομάδες που κατέλαβαν την 8η και 10η θέση κερδίζοντας αντίστοιχα και τα βραβεία συνεργασίας και ομαδικότητας. Οι ομάδες της κατηγορίας του δημοτικού αποτελούνταν από τους μαθητές Χάρη Χαρίτο, Βασίλη Κοτσιαρίδη, Ηλία Δρίβα και Λευτέρη Μανώλη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου