ΤΟΠΙΚΑ

«Πρεμιέρα» με 180 εμβολιασμούς για τα επικαιροποιημένα

πρεμιέρα-με-180-εμβολιασμούς-για-τα-επ-881588

Οι υγειονομικές αρχές της Μαγνησίας παραμένουν σε ετοιμότητα αναφορικά με τον κορονοϊό και δεν σταματούν να επισημαίνουν πως η πανδημία παραμένει ζωντανή, για αυτό και προτρέπουν τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ώστε να είναι ανθεκτικοί απέναντι στις νέες μεταλλάξεις της Ομικρον 4 και Ομικρον 5.

Χθες, Τρίτη, στην «πρεμιέρα» εμβολιασμών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια στο νοσοκομείο Βόλου έσπευσαν και εμβολιάστηκαν 180 άτομα. Επιπλέον 180 άτομα έχουν προγραμματίσει ραντεβού για αύριο Πέμπτη.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα γίνονται στο Αχιλλοπούλειο δύο φορές την εβδομάδα, δηλαδή Τρίτη και Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κάθε δεύτερη Δευτέρα (10/10 και 24/10) με το εμβόλιο της Johnson από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, κάθε δεύτερη Τετάρτη (12/10 και 26/10) με το εμβόλιο της Novavax από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και κάθε Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ με το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer. Επίσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ γίνονται και τα εμβόλια της Pfizer για ενήλικες.
Ο επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος στο Νοσοκομείο, εντατικολόγος, Ιωάννης Κόκορης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως επικαιροποιημένο εμβόλιο πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 χρόνων και ειδικότερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον γιατρό τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των εμβολιασμών με την 4 η δόση του εμβολίου. Κυρίως άτομα άνω των 40-50 χρόνων προγραμματίζουν εμβολιασμό, διότι επιθυμούν να προστατευθούν ενόψει του χειμώνα.

Αύξηση κρουσμάτων κατά 27,9%

Η χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού επιβεβαίωσε αύξηση των μολύνσεων στη χερσαία Μαγνησία κατά 27,09% με 929 νέα κρούσματα, ενώ οι Σποράδες παρουσιάζουν μείωση των κρουσμάτων κατά 56%, μιας και καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα μόλις 14 νέα κρούσματα.

To

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου