ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 23χρονος που ξυλοφόρτωσε αλλοδαπό για να τον ληστέψει

στη-φυλακή-ο-23χρονος-που-ξυλοφόρτωσε-αλ-881601

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 23χρονος για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος 54χρονου στον Βόλο, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε με γροθιές και κλοτσιές σε πεζό για να του αρπάξει το πορτοφόλι του, που περιείχε ποσό 120 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκε από το ίδιο το θύμα και από περιστατικό που αντιλήφθηκε το συμβάν και ευαισθητοποιήθηκε να βοηθήσει.

Μετά τη σύλληψή του ο 23χρονος κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί, καθώς εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ισχυρίζεται ότι λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά λήστεψε τον 54χρονο και φέρεται να ζητάει «συγγνώμη».

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή Βόλου που τον έκρινε προφυλακιστέο. Ο 23χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές ξανά, αλλά πριν πάρα πολύ καιρό.

Η ακινητοποίηση του δράστη

Ο 54χρονος κινούνταν πεζή, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση. Ο 23χρονος τον πλησίασε από πίσω και χωρίς να διστάσει τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος πριν του επιτεθεί.

Στη συνέχεια άρπαξε από την τσέπη του παντελονιού του 54χρονου το πορτοφόλι και άρχισε να τρέχει.

Παρά το σοκ της επίθεσης και μολονότι χτυπημένος, ο 54χρονος δεν το έβαλε κάτω. Αρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ σηκώθηκε και κυνήγησε τον 23χρονο. Το συμβάν αντιλήφθηκε περαστικός, που προσέτρεξε σε βοήθεια. Ρίχτηκε κι εκείνος στο κυνήγι του 23χρονου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε η αστυνομία.

Οι δύο άνδρες, θύμα και ο περαστικός, κατάφεραν να προλάβουν τον 23χρονο, να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν μετά από λίγα μέτρα. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και τον συνέλαβαν.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου