ΤΟΠΙΚΑ

Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία της Μαγνησίας

υγειονομικοί-έλεγχοι-στα-σχολεία-της-881996

Υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία για την τήρηση των μέτρων υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς πρόκειται να ξεκινήσει εντός των ημερών η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Ηδη η υπηρεσία συγκροτεί κλιμάκια για τη διενέργεια των ελέγχων, μετά από εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, που ζητεί εντατικοποίηση των επιθεωρήσεων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα είναι μεταξύ άλλων και η τήρηση των μέτρων για την προστασία απέναντι στον κορονοϊό. Ηδη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες χωρίς μάσκες, παρατηρείται έξαρση όχι μόνο σε κρούσματα κορονοϊού, αλλά και ιώσεων. Οι απουσίες ειδικά στα δημοτικά σχολεία είναι αισθητές τόσο σε επίπεδο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών.

Τα κλιμάκια θα εστιάσουν στον έλεγχο της υγιεινής στα σχολικά συγκροτήματα. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι και αποχωρητήρια, χώροι στους οποίους θα πρέπει να γίνεται επαρκής καθαρισμός και τακτικός αερισμός. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσοχή θα δοθεί και στην τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών διατάξεων για τη διασφάλιση της υγιεινής στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Εμφαση θα δοθεί και στα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης έναντι του κορονοϊού, όπως η ύπαρξη αντισηπτικών, η καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών, αλλά και η συνεχής ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού.

Τέλος, έλεγχοι θα γίνουν και για τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων. Σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως ο τακτικός και σχολιαστικός καθαρισμός των χερών, η χρήση γαντιών μιας χρήσης, η σωστή διάθεση των τροφίμων, η ανάληψη μέριμνας για την αποφυγή συνωστισμού, η ύπαρξη αντισηπτικού, αλλά και η ανάρτηση εικονογραφημένων οδηγιών για τη σωστή χρήση αντισηπτικού και των μέτρων ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου